Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Coincidence Klubnacht

17/02/2017 / Victor De Smet

Coincidence Klubnacht: Energiebom in Kompass (11/2)

Vorige zaterdag organiseerde het Belgische techno label Coincidence Records  voor de derde keer haar Coincidence Klubnacht. Voor deze gelegenheid brachten ze heel wat toppers mee naar de Kompass Klub in Gent, waaronder Amelie Lens, stranger en Ben Long. De line-up trok heel wat gegadigden naar de Gentse danstempel - zo'n 900 om precies te zijn. Wat van deze editie dan ook meteen een uitverkochte Coincidence Klubnacht maakt.

Om twaalf uur was het aan Ben Long om de Kabelbaan op te warmen. De wederhelft van het legendarische Londense DJ-duo Space DJz speelde een fantastische set van anderhalf uur met enkele echte klassiekers. Naar het einde van zijn set toe speelde hij onder andere de houseklassieker Baby Wants To Ride van Frankie Knuckles en Jamie Principle en dàt werd gesmaakt!Na Ben Long was het aan Amelie Lens om Kompass op zijn kop te zetten. Ze begon haar set in ideale omstandigheden: het publiek was opgewarmd en iedereen begon direct luidkeels 'Amelie' te scanderen. Amelie slaagde er dan ook met gemak in om het publiek voor zich te winnen met een enorm energieke set die Kompass op zijn grondvesten deed daveren. Wij hoorden en onthielden vooral het moment waarop Amelie 'The Invisible Man' van Dax J speelde en de afsluiter van haar set, Stupid Things I Do van Randomer.

Om half 4 nam stranger het over van Amelie. Als je een tijdje geleden zijn #cratedigging op deze website gecheckt hebt, dan weet je dat deze kerel houdt van het stevigere werk. Ook zijn Perc Trax T-shirt verraadde al de hoeveelheid bass er gedurende twee uur door de boxen zou knallen. Het moment wanneer stranger Alarms van Jeff Mills in de Ben Sims Remix speelde beschrijft misschien het best hoeveel energie er in strangers set zat.Rimbu-organisator Twan sloot de avond af met een nog stevigere set en dat werd door het publiek duidelijk gesmaakt. Hij was dan ook voor velen de perfecte afsluiter van een zeer mooie avond in Gent. Knap werk van labelpatron Didier Beydts, die we eerder nog te pakken kregen voor een interview. Voor zij die meer van dat willen en een ticket voor Tomorrowland konden bemachtigen, moeten zich zeker en vast op 30 juli richting de Rave Cave begeven, want daar viert Coincidence Records zijn tiende verjaardag!

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête