Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Labyrinth Club

28/03/2016 / Sophie Daniels

Chris Liebing en Richie Hawtin draaien Labyrinth plat (24/03)

Afgelopen donderdag werden we uitgenodigd in Labyrinth club voor de Play Differently-tour van opperhoofd Richie Hawtin. Een concept waarbij ie zijn nieuwe mixer tentoonstelt aan het grote publiek. Partner in crime die avond was niemand minder dan technoheld Chris Liebing. Twee artiesten van dit kaliber op één avond, dat hebben we nog niet veel mogen meemaken in Hasselt. Het woord primeur komt hier wel op de juiste plaats.

Rond iets na half één kwamen we aan in de club. Net genoeg tijd om een drankje te bestellen, ons naar voren te begeven en ons territorium af te bakenen. Carlo Ruetz was bezig aan zijn laatste deuntjes en daarna was het tijd voor Chris Liebing. Hij begon met verve aan zijn set en haalde uit met zijn technotrompet. Hij had er duidelijk zin in en was zoals altijd de vriendelijkheid zelve. Een lachje hier en daar naar schreeuwende meisjes, het kon er allemaal af voor hem. Fantastisch om te zien hoe graag deze man zijn job doet.

Chris Liebing

Chris Liebing

Liebing begon er meteen stevig aan en ging zo twee uur lang verder. Dit was techno van het hoogste niveau. Nu, van zo'n wereldster verwacht je ook niet anders. Richie hield Liebings tempo aan, maar schakelde na een 45 minuten toch een versnelling lager. Hij ging verder op z'n eigen élan en ook dat konden we meer dan appreciëren. Liebing en Hawtin zijn nu eenmaal twee totaal verschillende dj's, qua genre dan toch. Florido sloot de boel af, iemand die een ware ontdekking was voor ons!

De toiletten gingen heel vlot -voor de meisjes dan toch. De toog daarentegen ging wat minder goed vooruit. Een halfuur aanschuiven voor een drankje was geen understatement. Een kleine domper op de avond want als je een drankje ging halen, was je al zo goed als de helft van iemands set kwijt. Maar dit was maar een klein minpuntje dat tegenover een fantastische avond stond.

Richie Hawtin

We kunnen wel zeggen dat de Play Differently-stop in Hasselt geslaagd was. Méér dan geslaagd zelfs. Als je ziet welke clubs er nog allemaal op het to-do lijstje staan van Hawtins Prototype-tour, dan weet je dat dit een specialleke was. Ze zijn nog maar twee maanden open en schudden dit al uit hun mouwen.

Kort samengevat: Labyrinth is een leuke club. Een hele leuke zelfs. Jarenlang was de Fuse onze natuurlijke habitat, maar Labyrinth begint daar de laatste tijd ook wel heel erg op te lijken. Het had donderdag zelfs iets weg van een familieclub. Half Limburg was aanwezig en aan bekende koppen was er geen gebrek. Het was een avond om niet snel te vergeten. Dit meemaken voor slechts 25 euro, was een buitenkans.

Labyrinth Club

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête