Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Promo

04/02/2019 / Sophie Daniels

De beste muziek van januari [2019]

SHXCXCHCXSH, Linear Straight, Arnaud Le Texier: de techno rolt en ratelt weer als nooit voorheen. De snoepjes komen van Israel Toledo,  Falhaber en Pfirter.


SHXCXCHCXSH - WORD


Na 7 jaar blijft het Zweedse duo zichzelf heruitvinden. Deze keer doen ze dat met hun 'Word EP' op het Nederlandse MORD label van Bas Mooy. Psychedelische, grove techno op z'n best.

Luister op: Spotify / Bandcamp

Linear Straight - Polished Mood


Onze Belgische trots blijft zijn palmares uitbreiden. Met een album op het Berlijnse Konsequent Records en een release op Illogic  in 2018, start hij 2019 met een topproductie op Dynamic Reflection. Zes tracks waar je armharen instant van gaan rechtstaan.

Luister op: Spotify / Bandcamp

Arnaud Le Texier - Shadow Bubble


Het Affin label van Joachim Spieth heeft weer een klepper te pakken. Deze keer trekt de Franse producer Arnaud Le Texier de mouwen op. Deze drie track EP heeft alles in huis om standaard in ieders platentas te zitten.

Luister op: Spotify / Bandcamp

Pfirter - Defiance / Coherence


De Argentijnse Pfirter releasete in januari op Stockholm LTD, het label van Pär Grindvik. Het was al 8 jaar geleden dat hij nog eens een productie tekende op het label, maar wordt nog steeds als één van de main artists van Stockholm LTD gezien.

Luister op: Spotify / Bandcamp

Israel Toledo - Time Traveler


Straight forward techno van Toledo. De uit Mexico afkomstige producer legt vier snoeiharde tracks in de rekken, Loyalty In 1975 is onze favoriet. 

Luister op: Spotify / Bandcamp

Falhaber - Repetitive Behavior


Hij stond begin dit jaar nog in ons lijstje met té ontdekken talent in 2019 en geeft nu al meteen te kennen waarom we hem daar plaatsten. Met Repetitive Behavior geeft hij kleur aan de eerste release dit jaar van OBSCUUR Records. Al meteen een heerlijke binnenkopper.

Luister op: Spotify / Bandcamp

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête