Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Basslet

29/06/2016 / Sophie Daniels

Basslet: waarom je dit nu moét kopen!

Deze week kwamen we op Kickstarter een wel heel erg innovatief gadget tegen: Basslet. Het heeft de looks van een polshorloge en werkt als sub-woofer voor het lichaam. Basslet is gebouwd door een Berlijnse startup genaamd Lofelt en staat onder leiding van twee van de ex-Ableton en Native Instruments leiders: Daniel Büttner en Gwydion ap Dafydd.

De polsband moet via haptische feedback, een soort trillingen, levensechte muziek naar je lichaam brengen. Alsof je in een discotheek staat. En dat is ook het doel, make you feel the bass in your body. 

Het concept bestaat er uit dat je de polsband aandoet terwijl je naar muziek aan het luisteren bent en zo vibraties krijgt van lage en hoge frequenties van de muziek die je aan het beluisteren bent. Het goedje moet zo'n 6 uur mee gaan -zonder overdreven warm te worden- en is niet hoorbaar voor de mensen rondom je.

Je kan het overal op aansluiten, als het maar een 3,5 mm jack heeft. Via de draadloze sender maakt je Basslet contact met het apparaat.

Afbeelding


Dit is trouwens fantastisch voor dove mensen. Zij kunnen door middel van vibraties, toch op één of andere manier voelen hoe muziek klinkt. Dit leuke speeltje kopen kan vanaf 139€ via Kickstarter, de early birds zijn al even de deur uit. Ze zochten 50.000 euro om verder te gaan, maar ondertussen hebben ze al meer dan 200.000 euro ingezameld en droegen 1500 mensen hun steentje bij.