Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Awakenings Festival

25/01/2017 / Mathies Wouters

Awakenings Festival 2017: de neusjes van de zalm voor u gepresenteerd

Dat onze noorderburen de meest indrukwekkende affiches kunnen samenstellen wisten we al wel langer, denk maar aan Dekmantel, DGTL, Solar, enzovoort. Maar de line up van Awakenings Festival is er toch altijd eentje om helemaal bij weg te duizelen. Ook dit jaar zijn quasi alle grote namen in technoland present, waaronder ook twee Belgische schonen!

Kiezen is sowieso verliezen op Awakenings, maar speciaal voor jullie gingen wij met het vergrootglas door de drukke affiche en geven wij een overzicht van de namen die er toch net dat tikkeltje bovenuit steken.

Zaterdag 24 juni 

Women love techno! Steeds meer vrouwen mengen zich in de wereld van ons geliefde genre en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Ook organisator Rocco Veenboer en zijn team is dit niet ontgaan. Op de eerste dag zullen onder meer oppergodin Nina Kraviz, de heel interessante b2b ANNA & Monika Kruse, de Oekraïense Nastia, Klaudia Gawlas, Paula Temple en Julia Govor hun vrouwelijke charmes op ons loslaten . En tussen al dat vrouwelijk schoon mogen onze twee Belgische technoprinsessen natuurlijk ook niet ontbreken. Amelie Lens mag zaterdag in AREA Y aantreden, terwijl Charlotte De Witte de dag erop AREA X zal laten koken.

Daarnaast kijken wij enorm hard uit naar Henrik Schwarz, die met zijn live sets nooit teleurstelt. En wat dan gezegd van de heerlijke b2b Renier Zonneveld & Secret Cinema. Thuismatch voor deze twee heren die ongetwijfeld AREA X op z'n Hollands gaan laten daveren. Verder raden wij ten zeerste Ritzi Lee (live) aan die à la Jeff Mills zijn kunsten laat zien op zijn TR-909. 

Ook Dj Rush (deze zaterdag nog te bewonderen op One Year Labyrinth Club) is een grootmeester die niet te missen valt, terwijl Overmono (samenwerking tussen Tessela & Truss) je zal meenemen op een hele diepe en experimentele, doch geniale trip vol electro, jungle en beats. Tot slot zetten we ook nog Minimum Syndicat (live) op ons lijstje, simpelweg omdat we houden van een stevige streep acid en zullen we ook nog heel hard ons best doen de bonkende beats van Audion (live) te gaan meepikken.Zondag 25 juni 

"Wat Tomorrowland kan, kunnen wij ook." zullen ze in Amsterdam gedacht hebben. Paul Kalkbrenner (live), op de altijd indrukwekkende AREA V, zal  ongetwijfeld een van de hoogtepunten worden van het festival. Awanto 3 (live) is een andere interessante naam op diezelfde AREA V. Een beetje housy en melodic vibes op recreatiegebied Spaarnwoude moet zeker kunnen.

Maar een van dé opvallendste namen is toch wel die van de de terugkerende Wighnomy Brothers. Robag Wruhme en Monkey Maffia maakten veel furore met hun live sets in de beginjaren van deze eeuw, maar kondigden eind 2009 aan hun samenwerking (tijdelijk) stop te zetten. Tijdelijk, want nu staan ze dus terug zij aan zij voor sowieso een heerlijke set vol techno, jazz, soul en deep house.Vervolgens is Floorplan (live) ook een must als je het meesterschap van zijne majesteit Mister Robert Hood niet wilt beledigen. Chris Liebing & Dubfire is dan weer de ideale combo voor de liefhebbers van een uur of 2 pumpen met de fisten.  

Ten slotte heeft ook AREA C, gehost door Spektrum, heel wat kleppers om naar uit te kijken. The Black Madonna is sowieso een van de "hottest" dj's dezer dagen, maar ook Black Rose (Jesse Rose & (again) Henrik Schwarz), homegrown boy Ici Sans Merci, Kink met zijn altijd even sublieme live sets en het Nederlandse fenomeen Weval (ze zuigen je gegarandeerd helemaal mee in hun betoverende electro live sets) zorgen ervoor dat deze stage net dat beetje meer uitblinkt op de gouden line up van Awakenings.

Natuurlijk hadden we nog veel andere namen kunnen vermelden die zeker en vast ook niet zullen teleurstellen, maar misschien denk je toch nog eens aan onze tips bij het hoofdbreken over welk parcours je gaat afleggen het laatste weekend van juni.

Combi tickets kosten 95 euro en zijn te verkrijgen via de website van Awakenings.
See you there!