Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
anthony linell

09/12/2017 / Fay Haelterman

Anthony Linell (Abdulla Rashim) verkent identiteit met 'Layers of Reality'

Anthony Linell doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar zijn pseudoniem Abdulla Rashim is iets bekender. Na jarenlang raadselachtig te doen over zijn identiteit komt hij nu met eigen naam trots naar buiten voor zijn nieuwe EP, ‘Layers of Reality’.

Op deze plaat vind je een mix tussen techno en meer experimentele elektronica. De A-track, ‘Layers of Reality’ ontleent aan de metaalachtige, industriële klanken uit de jaren ‘80 zoals je voornamelijk in EBM hoorde. De B-kant is dan weer helemaal anders, luchtiger en hypnotiserend tegelijk.

‘Layers of Reality’ is een duidelijk bewijs dat Abdulla Rashim en Anthony Linell misschien wel uit het brein van dezelfde persoon zijn ontsproten, de muzikale routes die ze kiezen verschillen. Dat viel al op te merken bij voorgangers ‘Emeral Fluorescents’ en ‘Consolidate’, waarbij de magnetiserende kracht van techno volledig werd uitgespeeld en dat hoor je op deze EP zeker opnieuw.

Tracklist

A - Layers of Reality
B1 - Seperated from Other Bodies
B2 - The Levels of Existential Space

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête