Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Louisahhh

09/03/2017 / Raisa Moureau

#ZEVENZONDEN: Louisahhh

Wij voelden Louisahhh eens aan de tand, topwijf en bezielster van RAAR. We vroegen haar naar haar zeven zonden... Of alleszins, hoe ze die koppelt aan haar favoriete platen. Uit haar wederwoord blijkt naast een brede muzikale basis ook een filosofische kwaliteit in haar beleving van muziek en de invloed ervan op haar perceptie van de wereld rondom haar.

 

 

Trots 

 

 

 

Big Man with A Big Gun - Nine Inch Nails 


 

 

"Nine Inch Nails is een van mijn all-time favoriete bands en een grote invloed op mijn huidige werk. 'Big man with a gun' is een super brutale track die op lyrische wijze zijn versie van trots, waarschijnlijk de grondslag van alle zonden, definieert. Dit soort grotesk agressief nummer en de bijhorende tekst zijn eigenlijk een satire op de attitude die we vandaag de dag zien terugkomen op socio-politiek niveau. Het is belangrijk dat we eraan herinnerd worden dat trots weldegelijk een zonde is en zeker geen nieuwe. Enkel zo kunnen we de huidige tijden overleven en kunst maken die de duisternis uit zijn kot lokt, ook al is die kunst op zich redelijk pervers."

 

 

 

Hebzucht

 

 

 

Church of Nonsense - Daniele Papini 


 

 

"Deze track zwelt en zwelt en zwelt maar aan, als een gigantische knarsende leegte. Precies waar hebzucht voor staat: een bodemloze put."

 

 

 

Lust  

 

 

 

Windshield Wiper Law - dOP


 

 

"Lust is een grillige zonde, één van de meer 'plezierige' die makkelijk kan ontaarden in iets vreemds en donker. Deze track capteert perfect het contrast tussen aantrekkingskracht en afstoten dat we terugvinden in onze basisverlangens. Ik deed ook een cover van Windshield Wiper Law (een bootleg vocal over Trickski's Brazzaville Dance Commando), omdat ik het lied ontdekte op een moment waarop het perfect de push/pull van lust in mijn dagelijkse leven articuleerde. Het origineel blijft peinzend en formeel, zeer krachtig."

 

 

 

Jaloezie

 

 

 

I Want You - Elvis Costello and the Attractions


 

 

"Elvis Costello zelf noemt deze track 'the nastiest song I've ever recorded' - wat indrukwekkend is. De songtekst beschrijft de herinnering van een partners ontrouw door een verteller die na elke zin zijn verlangen uit in de woorden 'I want you'. Er is een waarlijk angstaanjagende ondertoon in de frase "since when were you so generous and inarticulate?" (lett. sinds wanneer was jij zo vrijgevig en onbespraakt). Costello beschrijft het lied zelf als de sonische equivalent van een wazige polaroid - alles is dus een beetje obscuur, emotioneel en functioneert op een manier waarin de luisteraar de nijd écht kan voelen in plaats van hem enkel te horen beschrijven. Onberispelijk."

 

 

 

Vraatzucht

 

 

 

Paris Hilton - MU


 

 

"De songtekst spreekt in dit geval voor zich. De track zelf is gewoon één samenhang van geschreeuw en beschrijft vraatzucht als een manifest van de American Dream."

 

 

I'M THE RICHEST PARTY DUMB GIRL! WOULD YOU LIKE TO CHECK OUT MY SEX TAPE! LUXURY! BEAUTY! PHOTO-GENIC! SILVER SPOON! CHAMPAGNE BATH! MOM! I WANT THAT ONE PLEASE!" 

 

 

 

Revenge

 

 

 

Lunch - Powell

 

 

"Ik ben echt geobsedeerd geweest door Powells geweldige Sport album. Deze track eruit bevat samples van een passief agressief gesprek tussen twee vrouwen met onder ander de herhaling van de zin 'People say you're a bitch'. Die vlijmscherpe glimlach als wapen die in feite een soort van wraaklustige energie communiceert.

 

 

 

Luiheid

 

 

 

Sleep - Garbage


 

 

Garbage is de reden waarom ik een songwriter wilde worden. Toen ik een pre-teen was toonde Shirley Manson me het archetype van de strijdlustige vrouw die ik ook ooit hoopte te worden. Deze B-kant is wat ongevaarlijk maar zwaar. Het laat je ledematen aanvoelen alsof er gewichten in zitten, net als in een depressie. Het refrein is gewoon 'Now all I wanna do is sleep' - wat op zich redelijk lui klinkt volgens mij.

 

 

Foto door: Alexis Stan