Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

09/12/2020 / Dieter Holvoet

Horst Digital Lab: een verassende driedaagse voor culturele nachtraven

Nog geen plannen voor dit weekend? Horst en What Happens kunnen daar misschien bij helpen.

Horst is altijd al bekend geweest om zijn festivals die een brede waaier aan muziekgenres, inspirerende talks, beeldende kunst en architectuur combineren tot een uniek concept waar van ver buiten België mensen op afkomen. Het festival is dit jaar helaas niet kunnen doorgaan door redenen die u waarschijnlijk wel bekend zijn, maar dat betekent niet dat ze hebben stilgezeten: met hun Almost Together concept organiseerden ze de hele zomer lang corona-proof evenementen waaronder restaurant clubs en sleeping concerts.

Het vervolg op deze reeks originele evenementen is Horst Digital Lab: een ultra-corona-proof manier om de Horst Lab-ervaring naar je thuis te brengen. Drie dagen aan diepgaande panel discussies, praktijkgerichte workshops, verrassende outdoor ervaringen en artistieke performances.

De panels zullen hoofdzakelijk gaan over het nachtleven in haar maatschappelijke context: over onder andere het maatschappelijke, maar ook het persoonlijke belang van clubcultuur en de de-kolonisatie van muziek en nachtleven. Het evenement is trouwens georganiseerd in partnerschap met Nachtplan, de Leuvense organisatie die een dikke maand geleden ook een panel organiseerde rond hetzelfde thema.

Het wordt echter niet alleen een kwestie van luisteren: onderdeel van het programma zijn een dharma techno yoga sessie - wij hebben er nog nooit van gehoord, maar kijken er wel naar uit -, een verkennende podcast-wandeling met de Brusselse kunstenaar Ella de Burca, een Haïtiaanse voodoo-sessie begeleid door Chicago house-muziek, een ambient sleep-in sessie en een exclusieve vertoning van de cultfilm "If I think of Germany Tonight".

Het evenement kan gevolgd worden via een gesloten online platform, toegang tot dat platform krijg je met een ticket dat je 35 euries kost. Meer informatie vind je op de website en hier komt het goede nieuws: What Happens mag 5 tickets gratis weggeven. Het enige wat je ervoor moet doen is onze Facebookpagina liken en 3 vrienden taggen in een reactie op onze post, of ons Instagramprofiel volgen en de post delen op je story. Als je Instagramprofiel niet publiek is, stuur ons dan een screenshot van je story, anders zien we je deelname niet.

Op 10 december om 16u zullen we 5 gelukkige winnaars uitkiezen, zij zullen van ons een berichtje krijgen met de tickets.