Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

29/11/2016 / Sophie Daniels

We Bring You sluit seizoen 2016 af met affiche met ballen

In april van dit jaar blies het Brussels feestcollectief We Bring You (WBY) 3 kaarsjes uit. In die periode zijn ze niet enkel uitgegroeid tot een vaste waarde in het uitgaanslandschap van onze hoofdstad, ze wisten zich - door topbookings als Hunee, Palms Trax, Mr Mendel, Dan Shake & Francis Inferno Orhcestra - ook te profileren als echte smaakmakers met de vinger aan de pols van de scene, en mogen stilaan worden beschouwd als dé Belgische kwalitietsstempel op het gebied van house en disco.

Afsluiten doen ze dit seizoen met hun, waarschijnlijk, meest gedurfde line-up van het jaar. Op 2 december brengen WBY residents Borealis namelijk weer een hoop schoon volk mee, en dat mag u deze keer gerust vrij letterlijk nemen. Want naast Fransman Hugo LX, bekend van zijn releases en bijdragen op onder andere Balance Records, Mona Musique en My Love Is Underground, zullen zowel Sassy J als Donna Leake plaats nemen achter de decks.

Sassy J was eerder dit jaar één van de namen op het Dekmantel Selectors festival in Kroatië, wat eigenlijk al genoeg uitleg zou moeten zijn. De Zwitserse weet als geen ander hoe een afwisselende en dansbare set aan elkaar te rijgen, en haar nauwe banden met de Nederlandse Rush Hour stal staan garant voor een selectie vol zeldzame parels.

Donna Leake zal voor velen onder jullie misschien nog een nobele onbekende zijn, maar is - neem het van ons aan - een onversneden klasbak. Haar debuutoptreden voor Boiler Room in oktober was één van onze muzikale hoogtepunten van het jaar. Haar stijl mag dan wat onconventioneel lijken - ze doet niet echt aan beatmatching - maar haar platenselectie behoort tot de spannendste en meest aanstekelijke die we in lange tijd hoorden.

Wie angstvallig vasthoudt aan 4/4 ritmes en bijna machinale precisie zou op vrijdag wel eens bedrogen kunnen uitkomen. Al wie zich graag laat leiden en meeslepen door een uiteenlopende muzikale selectie van topkwaliteit, zien we met veel plezier in de Fuse. Tot dan!

WBY w/ Sassy J, Donna Leake, Hugo LX & Borealis gaat door op vrijdag 2 december in club FUSE in Brussel