Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

10/02/2018 / Victor De Smet

Sonus Festival lost eerste namen

Op het idyllische Zrće strand in Kroatië maakt het rustgevende geluid van de zee en spelende kinderen jaarlijks plaats voor vijf dagen stevige techno en house. Sonus Festival is dit jaar aan haar zesde jaargang toe en met de eerste namen belooft het alvast een memorabele editie te worden. 19 tot 23 augustus, zet het alvast in je agenda.

In 2013 zochten de organisatoren van Time Warp warmere oorden op om een technofestival op te richten. Zes jaar later heeft het Kroatische festival Sonus in feite geen introductie meer nodig. Legendes, nieuwe talenten, boat parties, afterparties: Sonus Festival heeft het allemaal. De voorbije jaren pronkten onder meer Ricardo Villalobos, Dixon, Sven Väth en Maceo Plex op de line-up. Vergeet Ibiza dus maar, voor indrukwekkende line-ups is het in Kroatië te doen.

Ricardo Villalobos en Seth Troxler misten sinds het debuut nog geen enkele editie van Sonus en die traditie zetten ze in 2018 ook verder. Diynamic labelbaas Solomun komt langs en neemt Adriatique mee, Innervisions labelbazen Âme en Dixon zullen er ook bij zijn. Disco en house worden voorzien door Peggy Gou en Jackmaster, atmosferische techno door Recondite en Tale of Us.

Het stevigere, donkere werk wordt voorzien door o.a. Rødhåd en Konstantin. Legendes Sven Väth, Adam Beyer, Len Faki, Chris Liebing en Richie Hawtin pronken ook op de line-up. Belgium represent op Sonus met onze twee koninginnen van de techno Amelie Lens en Charlotte De Witte én onze eigenste Fuse club, want die host dit jaar feestjes op het festival.

Verder staan Agoria, Binh, Butch, D’Julz, Dana Ruh, Dorian Paic, Eats Everything, Enzo Siragusa,
Ian F., Jamie Jones, Jennifer Cardini, Joseph Capriati, Kölsch, Loco Dice, Luigi Madonna, Marco Carola, Meat, Nastia, Nicolas Lutz, Praslesh (Raresh & Praslea), Rhadoo, Ryan Elliott, Sonja Moonear en Valentino Kanzyani ook nog op de line-up.

Tickets kosten momenteel €159 en zijn hier verkrijgbaar.