Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Taj Mahal door Kozlov

24/09/2021 / Johannes Funhoff , Dieter Holvoet

#trackvandeweek: Kozlov - Taj Mahal

Elke maandag onze track van de week

Voor mijn eerste track van de week stel ik de single ‘Taj Mahal’ van Kozlov voor. Kozlov is een producer uit de buurt van Parijs die heel zware, distorted, industriële sounds gebruikt in zijn uptempo technotracks. Hij heeft de single op 7 september op eigen houtje uitgebracht, zoals de meeste van zijn platen. De Fransman werd in 2019 voor het eerst echt in de spotlight gezet met zijn track ‘Chernobyl’.

De track ‘Taj Mahal’ begint zoals de meeste Kozlov tracks met industrial drums en wat duistere ambient geluiden en vocals. Na deze opbouw komt er opeens een heel duistere, spacey pad/synth bij. De synth is gelayered met een vocal-achtige sound die de zweverige lead zeker complementeert.

In de plaat zit veel gevoel, ondanks het minimalistisch gebruik van geluiden. De harde driving drums samen met de duistere sfeer slepen je mee in een uptempo, duister dansritme.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête