Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
DYEN

16/02/2021 / Manuel Herrera Crespo

#PREMIERE: DYEN – Venom [Rave Alert]

Het platform voor Belgisch beuktalent: Rave Alert

Waarde landgenoten,

Aangezien het vorige week de week van de Belgische muziek was, stellen we je graag voor aan onze nationale techno-trots. Dat er een zekere Amelie en Charlotte, furore maken met Lenske en KNTXT weet ondertussen iedereen. Belgen met een neus voor techno zullen daar steevast een derde label aan toevoegen, Rave Alert.

Deze nieuwe speler in het Belgische en Europese techno-toneel, gaat al enkele jaren mee en maakt naam door zijn Belgische acid- en trance-invloeden volledig te omarmen. Hun sound neemt je mee naar de betere betonvloeren waar felgroene lasers je gezichtsveld voorbij flitsen en betonpalen verplaatsen wanneer je met je ogen knippert. Het mag je dus niet verwonderen dat de BPM’s bij Rave Alert niet bestemd zijn voor gevoelige kijkers. Kort even kennismaken kan hieronder. De oprichter van het label X&Trick nam in september 'RAVE07' voor zijn rekening. De eerste track op de EP Skinhunter, neemt je mee naar melancholische grotten van de cyberspace.

De uniciteit van Rave Alert wordt vormgegeven door hun zelfverklaarde subgenre Neorave. Hierin vervat, zit een post-apocalyptische sound met oorsrpong in de ondergrond van de ondergrond. Sergio Herman zou het subgenre beschrijven als ruwe geroosterde kicks op een bedje van acid, besprenkeld met een vleugje trance. Met Neorave staat Rave Alert garant voor het afbreken van de hele tent. Wie oud op nieuw in 2019 doorbracht op de Space Rave II, kan hier vast en zeker over meespreken.  

Ondanks een momentaan ontbreken van felgroene lasers in onze levens, heeft Rave Alert heel wat voor je klaarstaan in 2021. Hun label is de thuisbasis van Belgisch talent als MahartiJan Vercauteren en Jacidorex maar geeft evengoed de kans aan talent uit onze buurlanden. Hun aanstaande release 'RAVE13' wordt vormgegeven door een Nederlands toptalent, DYEN. Hier grijpt de Nederlander terug naar zijn vertrouwde recept, staalharde kicks, hypnotiserende vocals en die post-apocalyptische-arcade sound die DYEN zo uniek maakt. In de eerste track van de EP 'Venom', zijn DYEN’s beproefde ingrediënten mooi te ontleden.

We laten jullie niet langer in spanning wachten en geven alvast deze track mee in première op ons youtubekanaal.

Daarenboven mag je in 2021 EP’s verwachten van MahartiKoszmar, X&Trick, Jan Vercauteren en een album van de alomtegenwoordige Jacidorex. Rave Alert slaagt er met vrucht in om zich te vestigen in de Europese ondergrond maar is daarboven misschien wel het belangrijkste platform voor Belgisch beuktalent.

Tracklist

  1. Venom (Original Mix)
  2. Cruel (Original Mix)
  3. Venom (Madora Remix)
  4. Venom (Thoqy Remix)

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête