Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork van Mimose, in opdracht van Parra For Cuva

23/05/2024 / Dieter Holvoet

Parra for Cuva brengt z'n nieuwe album naar de Ancienne Belgique

De eerste Belgische stop van zijn Mimose Tour.

Parra for Cuva, pseudoniem van de Duitse producer en componist Nicolas Demuth, komt naar de AB! Naar aanleiding van zijn nieuwe album 'Mimose' dat vorige week uitkwam toert hij een jaar lang de wereld rond, met maar liefst twee stops in België: de Ancienne Belgique op 29 mei en Voodoo Village op 8 september.

Zoals vaak het geval bij getalenteerde producers genoot ook Demuth een formele opleiding: geïnspireerd door de pianowerken van Debussy ging hij jazzpiano studeren, gevolgd door wat studies electronica, en voor hij het wist was de basis voor zijn reeds erg succesvolle carrière gelegd.

Een cover van 'Wicked Games' betekende zijn eerste doorbraak. Wij leerden hem kennen door zijn Cercle-optreden, een prachtige liveset met op de achtergrond de Cañon del Sumidero, één van de belangrijkste en mooiste toeristische attracties van de Mexicaanse staat Chiapas. Hij speelt er een hoop muziek van zijn album 'Juno', dat een half jaar later zou uitkomen. Een echt juweeltje met prachtige nummers als 'Her Entrance', 'Ordel' en 'Dream Reverb' die ondertussen al miljoenen streams tellen.

Je kan zijn geluid het beste omschrijven als chill, dromerig en emotioneel geladen - een mix van genres als deep house, electronica en ambient. Zijn repertoire is voor een groot deel instrumentaal, maar hij gebruikt ook regelmatig abstracte vocale samples en hier en daar vind je ook wat poppier nummers terug met samenwerkingen met vocalisten.

Tickets

Tickets zijn jammer genoeg al uitverkocht, maar zet jezelf zeker op AB's wachtlijst en zet ticket alerts aan op TicketSwap - de uren voor het evenement zullen er ongetwijfeld nog een heel deel tickets te koop aangeboden worden.

Tracklist

 1. Mimose
 2. Pinie (feat. orbit)
 3. Let it Burn (feat. A Song For You & Beau Diako)
 4. Vogel (feat. orbit)
 5. Stellar
 6. Ventilate
 7. Playa Ride
 8. Dancing On Your Own (feat. Felix Raphael)
 9. Liguria (Garden Session) (feat. orbit)
 10. Parra for Cuva - Amaro (feat. orbit)
 11. Hanbury Garden
 12. Hold On (feat. Benjamin Amaru)
Kopfoto: © Parra For Cuva

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête