Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Mall Grab

21/09/2022 / Sophie Daniels

Mall Grab - What I Breathe

Een indrukwekkende demonstratie van zijn kunnen

Begin augustus schoot de Australische producer Mall Grab zijn debuutalbum 'What I Breathe' de wijde wereld in. Waar hij vroeger vooral uitpakte me lo-fi elektronische tracks, neigt hij op zijn album meer richting de Londense rave toer op te gaan. Zijn single 'Metaphysical', dat eerder uitkwam, was een voorproefje en de ideale voorkauwer voor dit indrukwekkende album.

Mall Grab mag dan wel van Australische oorsprong zijn, hij woont reeds een zestal jaar in Londen. De stad had een groot aandeel in zijn muzikale ontwikkeling en was naar eigen zeggen een enorme inspiratiebron voor zijn tweede album.

Aftrappen doet hij met het dromerige en emotionele 'Hand In Hand Through Wonderland', wat ons betreft een perfecte voorbode voor wat er nog zal volgen. 'I Can Remember It So Vividly' schakelt een versnelling hoger en bij 'Love Reigns' heeft hij zijn eerste clubwapen van het album te pakken.

Met 'Understand' en 'Patience' legt hij de lat wat hoger en deze zijn dan ook wat ons betreft dé toptracks van het album. Zeer emotioneel en meeslepend, vocals die blijven hangen en binnen de categorie 'ik kan hier niet genoeg van krijgen'.

‘Lost In Harajuku’ en ‘Without The Sun’ zijn volledig van eigen makelij, waar hij zijn eigen lyrics en vocals gebruikt.

Euforie alom bij het gelukmakende 'Spirit Wave' waarna hij doordramt met 'Breathing'. Moeilijk om stil te blijven staan bij die laatste plaat. Op 'Intercity Relations' zwaait hij weer de scepter met zijn dansbare breakbeats. 

Uitschieter op dit album is 'Times Change', een collaboratie tussen Mall Grab, D Double E en Novelist. Rechtstreeks uit het UK garage straatje.

Tracklist

 1. Hand In Hand Through Wonderland
 2. I Can Remember It So Vividly 
 3. Love Reigns 
 4. Understand 
 5. Patience 
 6. Without The Sun 
 7. Spirit Wave 
 8. Breathing 
 9. Intercity Relations 
 10. Times Change 
 11. Distant Conversation 
 12. Metaphysical 
 13. Lost in Harajuku

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête