Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Kinderen in Yemen

09/02/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Activistisch label Free People Collective brengt nieuwe VA uit

De opbrengst gaat deze keer naar Yemen

Free People Collective is een label dat niet louter wil entertainen, maar ook ondernemen. Muziek is macht, stelt het, en met macht komt ook een grote verantwoordelijkheid. Die verantwoordelijkheid wilt het collectief nemen door releases uit te brengen die de aandacht vestigen op crisisgebieden waar dringende hulp nodig is. De eerste Various Artists stond in het kader van de Palestijnse kwestie, terwijl de tweede VA dan weer over Yemen gaat. In dat land speelt zich momenteel één van de grootste crisissen af waarbij 21 miljoen mensen momenteel dringende humanitaire hulp nodig hebben. Scholen zijn er dicht en de toegang tot medische zorg en voedsel zijn enorm beperkt.

Het label werd door de Belgische dj en producer Hayek opgericht en is daarom ook Egyptisch geïnspireerd, vanwege zijn persoonlijke roots in dat land. Niet alleen hij maar ook andere Belgische artiesten prijken op de VA van dit label. De twee uitspringers zijn Maharti en Johaze. Deze eerste dj zal voor de Rave Alert fans geen onbekende meer zijn en met ‘The One Where I Lost My Tribe’ brengt hij een erg opzwepende track met een psychedelische en ravey vibe. De veelbelovende Leuvense producer Johaze levert dan weer een industriële tranceschijf af met lekkere acid sounds in de tweede helft.

De opbrengst van deze plaat gaat naar het World Food Programme en Save The Children, twee organisaties die actief zijn in Yemen. Voor een luttele 7 euro koop je deze 7 fantastische tracks op Bandcamp en je verrijkt niet alleen jouw muziekbibliotheek, maar redt er ook nog eens mensenlevens mee.

Tracklist

  1. LEKKE - HYPOTHERMIA
  2. P A T R O N V S - TALES OF THE UNKNOWN
  3. MAHARTI - THE ONE WHERE I LOST MY TRIBE
  4. JOHAZE - TELL ME
  5. LOWEL & ARKAMA - PURPLE SKY
  6. KAAMZS - VY TIME
  7. HAYEK - HARDER BB
Kopfoto: © Brussels International Center

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête