Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
repossession

04/09/2017 / Sophie Daniels

Raven zoals in de jaren '80 en '90 op Repossession in Kompass

Enkele van ‘s werelds meest invloedrijke elektronische muziekstukken zijn in de jaren ‘80 en ‘90 in België geproduceerd. Op het vlak van muziek hebben wij Belgen een cultstatus. En op dat élan wilt Repossession verder gaan. Op vrijdag 10 november word je in de Kompass Klub teruggekaatst naar alle verschillende uitgaansperiodes van de tweede helft van de vorige eeuw.

Where House en RIMBU kregen de afgelopen jaren veel lof vanuit de technowereld toegezwaaid. Niet alleen vanwege de strak gecureerde line-ups, de twee organisaties hebben blijkbaar ook een neus voor werk dat in de vergetelheid raakte. Toch bij de jongere generatie. Zo staat oude bekende CJ Bolland op de affiche.

CJ Bolland begon zijn carrière op zeer jonge leeftijd bij R&S Records, waar hij volledige artistieke vrijheid kreeg. Zijn eerste uitgebrachte muziek was Do that Dance in 1989. Deze Belg van Engelse afkomst heeft veel invloed gehad op de ontwikkeling van techno in Europa en werkte samen met grootheden als Moby, Depeche Mode en The Prodigy.

Daarnaast halen ze Bountyhunter, alias Stefan Melis, binnen. De Belg draait al geruime tijd mee en stond aan de voet van het hardcore tijdperk. Rond 1994 bracht hij onder namen als X-change en Chain-dance platen uit op het Bonzai label.

Truss daarentegen brak internationaal door met zijn MPIA3 alter ego. De compromisloze, snoeiharde en overstuurde acid die hij onder deze naam uitbracht deden de nodige stof en zweet opwaaien op de wereldwijde dansvloeren. En dan is er ook nog Damcase die een liveset komt spelen. De Griekse producer bracht al platen uit voor MORD, Bunker Records en Tar Hallow.

Verder vullen AnD (live), Ansome (live), MORD labelbaas Bas Mooy, Beanz, Endlec, Gaja, Nick Bollaert, Pinnacle Soundsystem, The Mover (live), Waldorf en TWAN de affiche.