Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Paralel Festival

31/05/2016 / Sophie Daniels

Paral·lel Festival maakt volledige line-up bekend

Paral·lel Festival kent dit jaar zijn eerste editie en haalt al meteen uit met een indrukwekkende line-up. Op 2, 3 en 4 september zakt het gros van de vernieuwende techno af naar Guardiola de Berguedà, Barcelona. Het festival vindt plaats in een landelijke omgeving dicht bij een Catalaanse boerderij. Maar toch is het ons vooral om de line-up te doen. En die liegt er niet om.

Als eerste hebben we de mysterieuze Zweed Abdulla Rashim in de aanbieding. Wie denkt een artiest van Arabische afkomst voor zich te krijgen, krijgt het deksel hard op de neus. Sinds 2011 heeft de jonge producer onafgebroken muziek uitgebracht. Niet alleen op gevestigde techno-labels als Prologue en Semantica, maar ook op zijn eigen labels Abdulla Rashim Records en Northern Electronics. Abdulla Rashim produceert techno in de traditie van een act als Voices from the Lake: donkere, melodische soundscapes die een hoog risico op totale hypnose met zich meebrengen. Niet voor niets is Neel Rome, een van de mannen achter Voices from the Lake, zijn mastering engineer.Technopuristen kunnen hun ook uitleven op Shifted. Als labelbaas van Avian -samen met Ventress- en met releases op Mote-Evolver en Our Circula Sound heeft hij de laatste jaren heel wat faam opgewekt. Ook Svreca, labelbaas van Semantica dat laatst nog een nieuwe compilatie uitbracht, staat op de plak. Iemand die je hier in de buurt niet vaak op een affiche ziet verschijnen maar wel een talent om U tegen te zeggen. Abdulla Rashim is vaste klant op z'n label net als Surgeon en Silent Servant.

Belg Peter Van Hoesen wordt ook uitgenodigd. Toch wel een verrassende naam op de affiche, die vooral bestaat uit de meer innovatievere vorm van techno. Peter is de man achter het Brusselse Foton en t2x en wordt gezien als één van de beste techno-artiesten van België. De line-up wordt verder aangevuld door Cyspe, Samuel M, Cio D'or, Luigi Tozzi, A.P., Arovane, Eric Cloutier, Guillam, Jamie McCue, Mohlao, Natural/Electronic System en Refracted.

Het festival is gelimiteerd tot 1000 bezoekers en je kan er in een glamping tent overnachten. Tickets kan je kopen vanaf 59 euro.

Glamping tent

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête