Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

24/06/2016 / Sophie Daniels

The Wizard komt met negende episode in de Sleep Wakes serie

Na de recentste toevoegingen Jungle Planet en Emerging Crystal Universe breit Jeff Mills een negende hoofdstuk aan zijn Sleep Wakes. De Wizard beschrijft het zelf zeer poëtisch als een science fiction verhaal over de structuur, het behoud en de limieten van de mensheid en zijn bestaan, de mogelijkheid van andere intelligente levensvormen, werelden in andere dimensies en de realiteit voorbij de horizon van onze verbeelding.

Het album draagt de kenmerkende stempel van de grootmeester en is geconcipieerd rond een fictief, verdoken heelal met onverklaarbare, roofdierachtige kenmerken. Het is meedogenloos voor zijn prooien en verorbert ze uit puur overlevingsinstinct. De enige zekerheid is dat deze Free Fall Galaxy onophoudelijk consumeert zonder daarbij in gewicht of grootte toe te nemen. Waar die massa dan heen gaat is een mysterie. We moeten daarom concluderen dat deze nomadische jager wel eens de antwoorden op vele kosmische vraagstukken zou kunnen bevatten.

Zoals je uit de voorgaande paragraaf al kon opmaken belooft Free Fall Galaxy een heel conceptueel album te worden met veel zin voor drama en sfeerschepping. Wij zijn ervan overtuigd dat het een uitzonderlijke plaat zal zijn. Afgelopen vrijdag kwam de plaat uit.


 

Tracklist

1. Medians
2. The Hunted
3. Gravitational Lensing
4. Inner Synthesis
5. Solar Crossroads
6. Transformation In the Virgo Constellation
7. The Hunted
8. Rabid Star Clusters
9. Tri-angularism
10. Spectroscopic
11. Entering (The Free Fall Galaxy)
12. Irreversible Elliptic Orbits
13. Aurora