Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Pioneer DDJ-FLX4

16/11/2022 / Dieter Holvoet

Pioneer brengt een nieuwe entry-level controller uit, de DDJ-FLX4

Beschouw het als de spirituele opvolger van de DDJ-400, de klassieker onder beginners

Pioneer DJ heeft een nieuwe tweekanaalscontroller gelanceerd voor beginners. Het is de spirituele opvolger van de DDJ-400, die jarenlang een favoriet was van zowel beginnende als professionele DJ's.

De DDJ-FLX4 is nu verkrijgbaar en is een eenvoudigere versie van de vierkanaals DDJ-FLX6, die in november 2020 op de markt kwam. Hij omvat rekordbox- en Serato-compatibiliteit en integratie met streamingdiensten zoals TIDAL, Beatport en SoundCloud Go+. Daarnaast zal je vanaf begin 2023 via Bluetooth deze controller kunnen verbinden met iOS en Android smartphones.

Smart Mixing, een nieuwe functie die is ontworpen voor mensen die nieuw zijn in het vak, is opgesplitst in Smart Fader - die automatisch het volume, basvolume en BPM van de muziek aanpast om vloeiende overgangen mogelijk te maken - en Smart CFX, dat een combinatie van effecten toepast met een draai van de knop.

De DDJ-FLX4 bevat ook een USB audio-uitgang voor microfoons, acht verlichte pads voor het triggeren van hot cues, pad FX en een sampler, en een ingebouwde geluidskaart. De controller kost je momenteel €319.

Bekijk de video voor meer info, of kom meer te weten via de website van Pioneer.

Kopfoto: ©

Pioneer