Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Muziekodroom

04/09/2022 / Sophie Daniels

De Muziekodroom is (bijna) niet meer

Wij halen de mooiste herinneringen op.

Het nieuws dat Muziekodroom hun vaste werknemers hun ontslag kregen, sloeg in als een bom. Vanaf januari gaat de club in sluimermodus, de concerten en feestjes die gepland staan, zullen wel nog door gaan. Wat er daarna volgt is 1 groot vraagteken. 

Het Hasseltse muziekcentrum zit al jaren in slechte papieren, na het wegvallen van structurele subsidies. Een samenwerking met de Humanistische Jongeren, de organisatie achter Pukkelpop moest de Muziekodroom nieuw leven inblazen. Maar dat is niet gelukt. Structurele subsidies, de overschatte knaldrang, een sputterende ticketverkoop en ook corona liggen aan de basis van de beslissing.

De concertzaal annex club annex repetitieruimtes vormden jarenlang het kloppend hart van Limburg. Voor velen hun eerste fuif of optreden, sommigen waren er wekelijks kind aan huis.

Welke leuke herinneringen heb jij aan de Muziekodroom of FortyFive?

Zag jij een artiest in het prille begin van zijn carrière die nu voor duizenden mensen platen draait? Stuur een foto door samen met de datum, artiest, naam van het feestje en een leuke anekdote/quote!

Ik mail mijn leukste herinnering(en)!