Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
En Vinyl

03/08/2016 / Sophie Daniels

Gloednieuw en uniek in Limburg: En Vinyl!

De hippe muziekliefhebber kiest dezer dagen niet voor cd's of mp3's. Neen, hij of zij draait lp's.

En die opkomende populariteit van vinyl is ook te merken in het straatbeeld. In april 2014 openden twee nieuwe platenzaken in Gent hun deuren, en in september komt er een platenzaak in het Brusselse, Crevette Records. Steeds meer Belgische en internationale artiesten uiten hun liefde voor vinyl, en ook een aantal platenlabels richten hun pijlen op de vinylplaat. En ook Limburg is een uniek platenconcept rijker: En Vinyl.

Maar En Vinyl is meer dan vinyl alleen. Het brengt in de eerste plaats mensen samen. Alles wat vinyl is, vormt het bindmiddel. Denk aan de muziek, de hoezen, de verhalen die aan een plaat vastplakken, de verzamelaars, de deejays die ze delen met anderen,...

Zo biedt het een programma met uitstappen, luisteravonden met atypische deejaysets, een platenbeurs, expo's, eetfestijnen en een dansfeest. Bovendien zet het zij die het zwarte goud koesteren en willen spelen voor een publiek in de kijker. Zo biedt En Vinyl podiumkansen aan deejays. Het aanbod is bewust laagdrempelig en open voor iedereen: jong, oud, muziekliefhebber­ of leek.
 

Pasta & Vinyl | 13 augustus

Op 13 augustus bundelen ze de krachten met De Bottelarij in Wellen. Deejays leggen plaatjes op. Jij smult van een overheerlijk pastabuffet. Tussendoor geef je jouw ogen de kost aan een expo van platenhoezen met Jimmy Dewit als curator -ja, dievan Belpop en Discobar Galaxie- of snuffel je door de platenbakken van de Genkse platenwinkel George & The Bear. Er zullen ook deejays zijn, zij spelen wat zij koesteren, de moeite vinden of wat jullie zelf aan platen meebrengen. Genres zijn van geen tel.

Deejays van dienst zijn:

Kim Mathijs (Programmator Pukkelpop, Michael Midnight, The Whatevers)
Niele Jossa & Jonas Vandersmissen (Ricky & Bobby James, TAILOR, En Vinyl)
Koen Vandeschoor (Grindt)
 

Vest & Vinyl | 4 september

Vest & Vinyl zal vooral dienst doen als nieuwe, gezellige platenbeurs aan de Truiense vest. Er worden heel wat standhouders uitgenodigd, er zijn deejaysets en je kan er lekker eten. Alles en iedereen is welkom: particulier, professioneel, eerste­ en tweedehands, van italo disco tot de hardste death metal. Heb je zelf platen die je wil verkopen? Meer info kan je verkrijgen bij info.envinyl@gmail.com.