Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto

14/04/2020 / Sophie Daniels

Coronacrisis: Eventbrite ontslaat 45% van personeel

De Coronasneeuwbal blijft doorrollen

Hoewel alle zomerfestivals vanaf juni nog gewoon in de agenda staan, heeft bijna niemand in de evenementen industrie er nog vertrouwen in dat we komende zomer met zijn allen op een festivalweide kunnen staan. 

In de LA Times werd van de week door virologen opgeroepen om tot Thanksgiving geen concerten en sportevenementen te organiseren. Dat is eind november.

Het wordt steeds duidelijk dat de evenementen-industrie maandenlang op slot zal moeten staan, met alle gevolgen van dien. Geen shows om te organiseren, geen tickets om te verkopen, geen opbrengsten om te innen. Ook ticketer Eventbrite ziet een wezenlijk deel van zijn inkomsten wegvallen. Het Amerikaanse ticketing bedrijf verdient zijn geld met het faciliteren van ticketverkoop en is wereldwijd één van de grotere spelers in de ticketing.

De gedwongen ontslagronde is onderdeel van een plan om de jaarlijkse kosten structureel met honderd miljoen dollar omlaag te brengen. CEO Hartz zelf verlaagt haar salaris als gebaar naar de werknemers.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête