Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Club Aura, in opdracht van Gazet van Antwerpen

11/11/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Club Aura is een aanwinst voor het Antwerpse nachtleven

Er wordt ingezet op inclusie, innovatie en lokaal talent

Net zoals Brussel en Gent heeft Antwerpen een sterke electronic music scene, maar die mist in de havenstad wel wat variatie. Club Aura belooft daar verandering in te brengen. De organisatie zet vooral in op een innovatieve programmatie en inclusie: van techno tot house, van trance tot drum-'n-bass, de club beoogt geen genrerestricties en 'iedereen is welkom'. Om iedereen dan ook veilig te laten voelen, is er een uitgebreid Awareness Team aanwezig dat een oogje in het zeil houdt aan de ingang en op de dansvloer. 

Oprichters Ruben Ravignot en Matéo Vigné organiseerden een aantal feesten met hun collectief Vossen In De Bossen en kwamen zo in contact met de eigenaars van Ikon, de venue waarin Club Aura zich bevindt. 

Zij (Ikon) nodigden ons uit om mijn verjaardagsfeestje te geven in hun Aura Room. Er was een glitch in de regelgeving waardoor het mogelijk was om tot 500 gasten uit te nodigen voor privéfeesten. De rest is geschiedenis. Na enkele maanden en de heropening van het nachtleven, werd onze samenwerking met de locatie intenser en kwamen we tot de overeenkomst om de Aura Room opnieuw in te richten en te rebranden tot Club Aura, waarvan we nu de programmatie en het beheer doen. Ikon organiseerde al af en toe alternatieve muziekfeesten, dus we hebben het allemaal in iets meer samenhangend verhaal gestoken.

Ruben Ravignot in een interview met Indepth

Een nieuwe club met waarden die wij zelf ook uitdragen, kunnen we alleen maar toejuichen. Om jullie de kans te geven om kennis te maken met Aura, mogen we van de nachtclub 2 duotickets per onderstaand event weggeven. Check onze Instagrampagina om te zien wat je daarvoor moet doen. 

Promo  van Club Aura
© Club Aura
Promo  van Club Aura
© Club Aura
Kopfoto: © Gazet van Antwerpen