Overslaan en naar de inhoud gaan
menu

04/07/2018 / Sophie Daniels

België is een nieuw platenlabel rijker: Wolken Records

Wolken is een nieuw initiatief op het snijvlak van hypnotische techno in België.

Wouter Gheysen - artiestennaam Wolken - neemt de eerste muzikale honneurs waar met zijn Orbit EP. Een plaat die drie tracks telt met een ijzersterke remix van het Duits/Portugees talent Destination Unknøwn.


Wouter Gheysen is niet aan zijn proefstuk toe. Eerst richtte hij Nu-Freakz Records op, het eerste Nu Skool breaks label van België. Waarna hij met Didier Beydts (aka Psytox) Coincidence Records en Forteana Records uit de grond stampte. Coincidence Records is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in het Belgische techno landschap met releases door Rebekah, Developer, Tom Dazing, Tom Hades, … Een aantal jaar geleden verliet hij het label om zich op zijn eigen bedrijf te richten maar de liefde voor techno bleef groot.


Dus tijd voor iets nieuws. Geen zware techno meer maar diepe, hypnotische techno. Techno die je tijd en ruimte doet vergeten. Geïnspireerd door labels van Spazio Disponible tot Informa en Affin en producers van Deepbass tot Ness en Neel brengt Wolken Records tracks uit die je in een trance brengen van diepe grooves en pulserende diepe beats.

De release is uit sinds 2 juli en te koop op bandcamp.Tracklist

1. Parallel
2. Orbit
3. Orbit (Destination Unknøwn remix)