Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
MTD

06/10/2018 / Sophie Daniels

MTD keert terug met album op eigen label Methodical

MTD komt terug op zijn eigen Methodical, met een 8-tracker album, waarvan 6 op wit gekleurd vinyl en twee digitale bonustracks.

Nicola Belligoli, beter bekend als MTD, mag zich al sinds 2011 labelbaas van het succesvolle Sonntag Morgen noemen. Het label bracht al een dozijn aan platen op de markt, waarvan enkele iconische artiesten lieten horen van welk hout zij gesneden zijn.

Naast de rechtdoor-mentaliteit die Sonntag Morgen uitstraalt, heeft MTD ook een meer experimentele zijde. Dit kantje ligt aan de basis van zijn nieuw label, genaamd Methodical. Hierop geeft hij verscheidene artiesten en zichzelf de vrijheid om hun artistieke grenzen op te zoeken. Het label is reeds aan zijn vierde release toe, dit is er eentje van de labelbaas zelf en werd From The Heart gedoopt. Het album verscheen op 13 september en bevat 8 tracks. Daarvan zijn er 6 op vinyl geperst, de andere 2 zijn digitale bonustracks.

Het album begint met een ambient-geïnjecteerde track ‘Preludio’, wat letterlijk voorspel betekent. De rijzende, melancholische klank leidt ons in de goede richting van het album.

‘Light Blue Eyes’ wordt geleid aan de hand van een hoge baslijn, aangevuld met een percussie van atmosferische sounds. De laatste track op de A-zijde gaat door waar zijn voorganger eindigde. ‘No Regrets’, een hardere baslijn en een speelsere melodie die wordt afgewisseld met de nodige claps. Het ritme voor de flipside is al zeker gezet.

De B-kant begint met ‘Nobody’s Like You’. Een scheurende, uptempo sound die des te harder beukt wanneer hij wordt vergezeld van hi-hats en wordt afgewisseld met acid invloeden.

De hardere kick heeft MTD duidelijk weggelegd voor ‘Amigdala’. De repetitieve sound wordt mooi aangevuld door een snelle percussie voor hij overgaat in een melancholische break, die aanhoudt tot het einde van de plaat. De naam ‘Vortex Tool’ is zeker niet ongepast sinds MTD het album afsluit met een wervelwind aan verschillende sounds, maar ook bij het einde van de B-kant blijft hij trouw aan het hardere werk.

Het resultaat van het album is een reis doorheen geestelijke en diepe wegen naar de zwaardere techno paden. Van de ambient soundscapes van 'Prelude' tot de stampende tornado van 'Vortex Tool', het album toont het nieuwe niveau van verfijning van MTD.

✘ In samenwerking met Ohm