Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Meatpack

13/02/2018 / Sophie Daniels

Meatpack invites Raphaël: 'comeback' van één van de beste dj's die België ooit heeft voortgebracht

Meatpack nodigt op 17 februari Raphaël uit voor een wilde nacht vol house, techno, electro, funk, wave en soul.

Meatpack is een oude fabrieksloods van maar liefst 5.000 vierkante meter in Antwerpen-Noord die werd omgetoverd tot hotspot waar kunst, mode, food, muziek, crafts en nightlife fuseren tot één vloeiende smeltkroes. De bezielers van onder andere Mercado en Plein Publiek willen hiermee De Antwerpse wijk Dam internationaal op de kaart zetten. De naam verwijst alvast naar het Meat Packing district, een van de meest bruisende buurten van New York, nu bekend voor het nachtleven en de mode-adressen maar voorheen de thuishaven van vleesverwerkende bedrijven.

Op 17 februari halen ze Raphaël naar Antwerpen. Een dj die misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, maar meer dan de moeite is om eens uit te checken. Hij is een van de beste dj's die België ooit heeft voortgebracht, ging back to back met Juan Atkins, Carl Craig, Egyptian Lover, Richie Hawtin en speelde overal ter wereld.

Het draaien op feestjes en events is voor hem een passie waarbij muziek voor hem centraal staat. Zelf kijkt hij op naar producers à la Drexciya, IF, Autechre en Theo Parrish, maar heeft het ook voor jong en opkomend talent. "Het is grappig dat ik ben opgegroeid in een muzikale familie en in een tijd dat internet en een draadloze telefoon nog futuristisch en ver-van-ons-bed waren. We speelden buiten en konden muziek alleen horen op de radio of als je een plaat had en een installatie."

Als je hem nu aan het opzoeken bent op Facebook, ben je er aan voor de moeite. Hij is er onvindbaar en dat zal nog wel eventjes zo blijven. "Ik ben nooit echt meegegaan in de hele digitale cybernetics en lijkt het voor velen alsof ik de laatste 10 jaar niet meer besta. Daardoor lijkt het alsof ik nu een soort 'comeback' maak maar ik was al die tijd even actief alleen niet echt volgbaar op het scherm van ieders telefoon."

Een échte comeback mogen we het dus niet noemen. Wat wel vast staat is dat je hem zeker moet gaan checken. Hieronder zie je hem nog eens aan het werk op Kiosk Radio.

Antwerp Legend Raphaël is here with us! respect! Tune in !!! till 4pm

Posted by Kiosk Radio on Friday, January 12, 2018