Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
K-Deey

07/09/2022 / Sophie Daniels

Interview met K-Deey, dé releasemachine van Limburg

Twee jaar bezig en al 160 releases op zijn conto.

Meet Kim Durwael aka K-Deey. Een producer uit Limburg die een tweetal jaar begonnen in met producen. 'Ik was al zo'n 15 jaar huiskamer dj en draaide alleen op kleine feestjes.' Twee jaar geleden kocht hij online een midi controller waar een gratis versie van Ableton Live 10 bij zat. 'Ik ben dan beginnen 'prutsen' en was meteen verkocht aan het spelletje', aldus Kim.

Na twee maanden obsessief te producen was zijn eerste track klaar. Hij stuurde het door naar het Belgische label Global Music Records en die stonden gelijk klaar om het te releasen. 

We zijn nu twee jaar en 160 releases later. 'Ik heb zo'n 160 gereleasde tracks bij 40 labels, waaronder labels als Dolma, Naked Lunch, Natura Viva Black, Black Square en De-Konstrukt.' Maar als je zijn naam opzoekt, zal je hem nog niet veel op line-ups zien verschijnen.

'Net toen ik begon met producen, brak Covid uit en daardoor heb ik slechts enkele gigs op mijn naam.' Zijn eerste boeking was wel meteen raak. 'Dat was in Berlijn, op Berlin Dance Music Event. Onder andere Einmusik, Introversion, Lokier en Tim Tama stonden daar op de line-up.' 

K-Deey

Een recente track die je grijs draait:

'Violent Shelter' van Steve Redhead. De track kwam begin dit jaar uit op het MATERIA label van die andere Belgische held, Marco Bailey.

Een ietwat oudere plaat waar ik het nog altijd heel warm van krijg is 'Nachtvlinder' van de Nederlandse producer Remco Beekwilder.

De meesten kennen hem van zijn überpopulaire plaat 'LSD' maar hij heeft daarna ook nog heel wat parels uitgebracht. 'Nachtvlinder' maakte deel uit van een driedelige EP 'Tales From Tramkade'. Een reeks die hij samenstelde met recorded loops en concepten die hij tussen 2010 en 2015 verzamelde. 

Een track die je herinnert van je eerste rave:

T99 met 'Anasthasia'. Een rave track pur sang die al dateert van 1991, héééél lang geleden dus.

Wat is de wildste remix die je zelf hebt gemaakt?

Ik heb nog niet zo heel veel remixes gemaakt maar degene waar ik het meest trots op ben is mijn remix 'Synthesis' voor A.Paul die binnenkort gereleased wordt.