Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Green Velvet

24/04/2017 / Sophie Daniels

Green Velvet op Club 45: pure nostalgie (15/04)

Club 45, het concept dat Len Faki, Dave Clarke en Kölsch al wist te strikken, maakte zich deze keer op voor de komst van Chicago Legend Green Velvet. De man draait al jaren mee op het hoogste niveau en drukte zijn stempel voorgoed met producties als La La Land, Flash en Preacher Man. De boîte was volledig uitverkocht, los van de 200 tickets die aan de deur verkocht werden.

Naar traditie kom je bij Club 45 terecht in een volledig andere setting dan je gewoon bent van de Forty Five. En dat maakt het allemaal wat spannender. Binnenkomen deden we deze keer in een gang met in het plafond gemonteerde spots die naar beneden schenen. Je stond letterlijk in de spotlight. Bonnetjes kopen, het gebruikelijke pipi-moment en we namen onze positie in vooraan rechts. Net dicht genoeg om de dj's aan het werk te zien, net ver genoeg om niet door bezwete lichamen aangeraakt te worden.

Green Velvet betrad op dat moment zijn werkplek voor de avond. Kenmerkend met groene hanekam ging 'ie van start. Grote troef zijn nog steeds zijn live vocals, die hij bij Flash nog eens extra in de verf zette. Bij het opgooien van die plaat haalde trouwens de hele zaal zijn beste zangtalent boven.

https://www.youtube.com/watch?v=dVLvUOxR_S4&feature=youtu.be

We bleven toch een beetje op onze honger zitten ondanks de regen aan nostalgische platen. Iets wat wel eigen is aan sets van producers die al lang in het wereldje zitten. Het hoeft niet altijd beukende techno te zijn, zij gaan eerder voor een experimentele set met nummers die je niet elke week ten ore komen en dat is eigenlijk maar goed ook.

Green Velvet


Maar de hoofdrol van de avond was weggelegd voor Manuel. Hij nam de decks over van Green Velvet, die zijn set met een kwartiertje rekte, en nam meteen de hele zaal op sleeptouw. Eigenlijk wilden we huiswaarts gaan na de set van Green Velvet, maar dat gunde Manuel ons niet. Hij gaf ons de harde techno waar we al de hele avond reikhalzend naar uitkeken.

Wij kijken vol verlangen uit naar de volgende artiest die Club45 gaat boeken. Deze week raakte nog bekend dat ze met hun concept een stage gaan hosten op Aftrsun Festival. De line-up hiervoor wordt in de volgende maanden nog bekend gemaakt.

Foto's door Kim Nijs