Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto van Het Havenhuis

13/04/2023 / Evelyne Vanherf

Zonnewende Festival

Feesten aan één van de architecturale parels van Antwerpen

(Zonnewende Festival is volledig uitverkocht, enkel tickets afterparty nog beschikbaar)

De zonnewende is de gebeurtenis waarbij de zon, gezien vanaf de aarde, haar noordelijkste of zuidelijkste positie bereikt. De zon staat dan recht boven één van beide keerkringen. In Antwerpen betekent dit het startschot voor het allereerste 'Zonnewende Festival'. Deze pre-lancering zal plaatsvinden op 15 april met het prachtige decor van Het Havenhuis in Antwerpen. Captains als Marlon Hoffstadt, Spray, Sara Dziri en meer zullen het Zonnewende geluid helemaal naar buiten brengen.

Voor wie Het Havenhuis niet kent, het is één van de architecturale parels van Antwerpen. Dit hippe gebouw brengt het verleden en toekomst van de haven van Antwerpen samen. Het onderste deel was vroeger een brandweerkazerne die op het uiterste punt van de haven stond. Een zeer unieke locatie als u het ons vraagt om de benen los te schudden. 

(Lees verder onder de afbeelding) 

Foto van Het Havenhuis
Het Havenhuis. © Zonnewende

Zonnewende heeft voor ons een mooie line-up in petto! Te beginnen met Kneiz. Hij heeft een eigen geluid gecultiveerd via een emotioneel verhaal van dromerige soundscapes, opzwepende melodieën en het verkennen van diepe puffende geneugten tot gelukzalige breaks en italo hoge NRG-house. Kriskras door Antwerpen als dj en evenementenorganisator, speelde hij monumentale shows in Antwerpen - België.

Geheimzinnig Soundsystem is een gevestigde naam geworden in de Antwerpse nightscene. Zijn dj-sets zijn voornamelijk gericht op House, Disco, Electro en Italo en hij heeft line-ups gedeeld met CC: Disco, Jamie Tiller, Raphael Top Secret, Orpheu The Wizard, Elias Mazian, Demuja en nog veel meer.

Kom vroeg en mis deze man niet! Precies zoals een Franse bakkerij, wordt Rick Baguette hot & steamy. Voor hem gaat minimal music over experimenteren met verschillende benaderingen van het genre. In 2022 stond de wereld stil, op één man na die zijn dj- en curatorvaardigheden begon te ontwikkelen. Toen de partyscene weer op gang kwam, maakte hij snel contact met de menigte. Kort daarna werd hij uitgenodigd op Sisyphos, Thuishaven en Full Circle.

(Lees verder onder de afbeelding)

Foto  van kneiz en Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende
Foto  van Geheimzinnig Soundsystem en Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende
Promo  van Rick Baguette en Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende

Spray is een dj en producer die naam aan het maken is in de elektronische muziekscene. Gevestigd in Berlijn, heeft hij al tal wat opgetredens op zijn naam staan met opmerkelijke crews als Radiant Love, Soulseekers, Allowance en Hör. Zijn sound is essentieel voor alle fans van heads-down prog movers en een perfecte match met Zonnewende Festival. 

Dj, muziekcomponist, producer en performer? Dan komen we terecht bij Sara Dziri. Zij is een veelzijdige artieste die haar strijkstok steeds verder aanvult. Geboren in Antwerpen met een Belgische moeder en een Tunesische vader, gebruikt Sara muziek als meer dan een middel om zich uit te drukken. De leertijd van muziek werd al snel een kans om de afstand en verschillen tussen haar twee culturen te overbruggen. Het is ook haar manier om bruggen te slaan tussen het publiek en ze het gevoel te geven dat ze erbij horen. Sara Dziri is ook erg actief in Brussels Nightlife met haar intersectioneel platform Not Your Techno, waarbij vrouwelijke, queer en POC-artiesten prioriteit krijgen. 

Closing Captain voor het Zonnewende Festival is niemand minder dan Marlon Hoffstadt, ook bekend als dj Daddy Trance. Marlon is een hoog aangeschreven dj en producer gevestigd in Berlijn, bekend om zijn dynamische en veelzijdige benadering van elektronische muziek. Met meer dan tien jaar ervaring in de industrie heeft Hoffstadt veel lof gekregen voor zijn innovatieve producties, waarbij hij tracks uitbracht op gewaardeerde labels. 

(Lees verder onder afbeelding)

Foto  van Spray en Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende
Promo  van Sara Dziri en Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende
Promo  van Marlon Hoffstadt en Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende

Wanneer de lichten van het festival uitgaan kan je nog verder nagenieten van de Zonnewende vibes in Club Vaag. Daar zorgen Emilija, Hot Box DJ's & Olympe4000 voor de perfecte afterparty! 

Promo  van Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende
Promo  van Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende
Promo  van Zonnewende Festival 2023, in opdracht van Zonnewende
Kopfoto: © Zonnewende

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête