Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Contrair Open Air

22/08/2022 / Dieter Holvoet

Zes artiesten die je moet gezien hebben op Contrair Open Air 2022

Een greep uit hun indrukwekkende, eclectische lineup

Contrair Open Air: net zoals festivals als Horst en Habitat de perfecte intersectie tussen prachtige stage designs en eclectische lineups. Wij krijgen alvast spontaan keuzestress bij het zien van de lineup, daarom maakten we een beknopt overzicht van de zes meest veelbelovende optredens. De volledige timetable vind je op de site van Contrair, of in de Appic app, waar je ook je eigen favorieten kan opslaan. Handig voor op de festivalweide!

Vrijdag

Call Super (00:30, Het Lab)

Naast een topproducer en DJ is Joe Seaton a.k.a. Call Super ook een getalenteerde schrijver, art director, labeleigenaar, en nog veel meer. Geboren in Londen en - zoals veel artiesten - verhuisd naar Berlijn, heeft hij ondertussen al een stevige naam opgebouwd binnen de elektronische muziekwereld. Hij houdt zich niet vast aan een bepaalde stijl: van house tot disco tot techno, en alles daartussen. Lees zeker eens dit leuke interview door 3voor12 als je hem beter wilt leren kennen.

ECHT! (20:35, Live Stage)

ECHT! is een vierdelige Brusselse band die bestaat uit een drummer, keyboardspeler, gitarist en een bassist. Op 100% instrumentale wijze brengen ze een mengelmoes van covers van bekende nummers en eigen producties. Hun unieke sound is een combinatie van electro, hip-hop, trap, funk en futuristische jazz.

Borokov Borokov (19:15, Live Stage)

Deze Antwerpse "synth wizards" zullen je proberen te bekoren met absurde, komische en erg catchy teksten op een gamma aan opzwepende synthesizerdeuntjes. Ze stonden al op grote festivals als Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole, Fusion Festival en Ampere Open Air, waar de onderstaande Boiler Room set werd opgenomen.

Zaterdag

Bored Lord (23:00, De Viering)

We leerden haar kennen toen I Hate Models haar track 'i HaTe EvErYtHiNg AbOuT yOu' dropte in zijn 1NN3RT1ME set, en we waren direct verliefd. Ze brengt nog regelmatig rave/breaks edits van populaire nummers uit op haar Bandcamp, die ze dan vaak na 24u al offline haalt. Na enkele jaren uitsluitend te touren in de VS, vanwaar ze afkomstig is, verschijnt ze sinds enkele maanden ook in Europese clubs en festivals. Haar talent verspreidt zich als een bosbrand: na boekingen in o.a. Panorama Bar, C12, Melt Festival en Lente Kabinet Festival de voorbije maanden komt ze nu dus ook naar Antwerpen. Haar sets zijn gewoonlijk een mix van breaks, drum & bass, techno en alles errond, afgewerkt met haar eigen club edits.

DJ EZ (00:00, Het Lab)

Als één van de grondleggers en vroege promoters van garage muziek in de UK is deze man historisch gezien waarschijnlijk de meest legendarische naam op de lineup. Naast jarenlange ervaring heeft hij opvallende mixing skills: tijdens het draaien wordt zijn controller bijna een verlengde van zijn lichaam en weet hij met een feilloos gevoel voor ritme tot de meest interessante overgangen te komen. Bekijk zeker eens zijn 3 uur(!) durende Boiler Room set uit 2014, waar hij zonder moeite en non-stop een peak time energie weet aan te houden.

Lander & Adriaan (20:00, Live Stage)

Een supertandem tussen Lander Gyselinck (drummer van STUFF., BeraadGeslagen, LABtrio en een reeks andere jazz-gerelateerde projecten) en Adriaan Van de Velde (in muziekland beter gekend als Pomrad). Denk: een scheut electronica en improvisatie. Genre-buigende improvisatie door een van de meest interessante live-projecten van het moment!

Kopfoto: © Contrair Open Air

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête