Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Horst

16/09/2017 / Sophie Daniels

HORST: dag 2, inclusief heimwee

HORST Festival is in elk geval geen festival dat het moest hebben van het prachtige weer, wel van de zorgvuldig uitgekozen line-up, ook tijdens de tweede dag. Door de gietende regen op dag 1 en vrijdagnacht, bleven de paadjes en het terrein niet gespaard. Her en der zagen we al kleine modderpoeltjes vormen maar het zonnetje scheen en we kwamen vrolijk terug het domein van Horst op.

 

De line-up van vandaag was een cocktail van speciale acts met onder andere Egyptian LoverYoung Marco en Motor City Drum Ensemble. Bij het binnenkomen namen we er een Duveltje bij en hoorden we op de achtergrond de eerste plaatjes van Beatsforbeaches, de oprichter van het Brusselse We Bring You. Een eclectisch samenspel tussen house en hier en daar wat disco-invloeden met de zon in onze rug.

 

 


[caption id="attachment_5817" align="aligncenter" width="1024"]IMG-20170914-WA0003 © Mauro Desmit[/caption]

 

 

 

 

Vol hoge verwachtingen, na zijn prachtprestatie op Paradise City Festival, hunkerden we naar Kornél Kovács. Hij koos voor een typische tech house set, met prachtige platen van Butch. Toch kreeg hij niet bepaald een groot publiek met zich mee, misschien lag het aan het weer dat soms toch wel de vibe beïnvloedde.

 

 

‘Could someone bring the heat?’ vroeg een Brit in zijn T-shirt en of hij gelijk had om helemaal naar Horst te komen ondanks het weer en de minder praktische maar out-of-the-box bedachte stages. Omstreeks 20 uur kwam the heat er dankzij Call Super. Onze verwachtingen werden niet helemaal ingelost na zijn legendarische b2b-passage met Objekt op Dekmantel Festival, maar toch blijft hij een puike booking. We waanden ons eerder in een regenwoud waar de dikke druppels van de blaadjes vallen, onder meer door deze toepasselijke plaat. 


 Na een Britse klepper, is het tijd voor onze Noorderburen. Dekmantel-virtuoos Young Marco staat ons op te wachten bij de NewCastle stage. Hij neemt meteen over en gaat verder op het disco-gerelateerde elan van Call Super. Wij voelen het jammer genoeg helemaal niet en staan wat voor ons uit te staren om af en toe nog eens de dansbeentjes boven te halen. We hebben hem al betere sets weten draaien, onder andere tijdens het Sloop-evenement van KERK Gent. Misschien is het een idee om na 22 uur toch te kiezen voor diepere en iets zwaardere dansmuziek. De zon die hij wou brengen, kwam precies niet achter de wolken vandaan of was al lang onder gegaan.

Wij kozen dus eieren voor ons geld en wilden zeker zijn van een plaatsje onder de tent bij Egyptian Lover aan het Pavilion Pile Podium. Hij bracht wel de juiste Egyptisch getinte vibe tijdens een van de zaterdagse stortbuien. Retro feeling? Ja! Publiek mee? Ongetwijfeld. Voor ons part mogen ze deze gek nog vaker booken in ons Belgenland.

Afsluiten deden we met een sublieme Motor City Drum Ensemble. Hij begreep wel hoe het was om iets steviger te draaien van middernacht tot het einde van HORST 2017. Hij toverde de NewCastle Stage om tot een echte club. Eerst een hartverscheurende keuze tussen deze Motor City Drum Ensemble en Special Request, daarna een gelukzalig gevoel om toch met een stapel heimwee terug te denken aan dit fijne weekend.

 

HORST 2017 - Motor City Drum Ensemble

Laidback demeanour and kind presence, silky smooth transitions and the smoothest of smooth sweaty-people-in-the-club vibe. Danillo aka Motor City Drum Ensemble, closing HORST 2017 in absolute class.

Posted by Horst on Saturday, September 9, 2017Header foto door Pommelien Koolen.