Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

15/05/2016 / Raisa Moureau

Extrema Outdoor dag 2: Recondite koning, Nina Kraviz koningin (14/5)

#whathappensatextrema, veel zo blijkt. Zaterdag 14 mei stonden onder andere Nina Kraviz, Carl Craig, Seth Troxler, Recondite (live), Absurd (live) en Bjarki aangeduid in onze agenda. Gewapend met winterse jas, gehoorbescherming en veel goesting trokken we ten strijde!

Bij aankomst stond Absurd achter de knopjes voor een beukende liveset aan de Feestgedruis stage. Met enkel analoge hardware, brengen ze een combinatie van ambient en rauw klinkende mechanische techno. En of het live was, na een dikke 5 minuten werd de stekker eruit getrokken - per ongeluk weliswaar. De Belgische Karenn -ja, vinden we wel- was perfect om de dag mee te beginnen.

Absurd (live) #whathappensatextrema

Posted by What Happens on Saturday, May 14, 2016


Met opgewarmde beentjes trokken we verder naar Seth Troxler die weer zijn heerlijke zelf was aan de Circoloco stage. Een funky setje bracht die Seth ons, zoals we van hem gewoon zijn. Nog een zwaaitje hier en een wuifke daar voor het publiek tussen zijn dansmovekes door, 't is een man van het volk!

Seth Troxler #whathappensatextrema

Posted by What Happens on Saturday, May 14, 2016


Van Circoloco weer een retourtje naar de Feestgedruis stage waar ondertussen Vision Machine klaar stond. De diepe en duistere klanken die hij voortbracht waren de perfecte opwarmer voor wonderkid Bjarki. Zelfs het zonnetje kwam zo nu en dan uit voor deze Belgische trots. Hoe dat ongeveer klonk?

Rond half 6 was het tijd voor Bjarki. De poulain van Nina Kraviz maakte zijn intrede met Gameboy tunes, het leek wel alsof we allemaal even Mario en Luigi waren. Hoewel Vision Machine er al hard voor ging, slaagde Bjarki er toch in om nog een versnelling hoger te draaien.

We konden slechts een halfuurtje meepikken van Bjarki omdat we voor geen geld van de wereld Recondite wilden missen. Toen we aankwamen aan de Red Bull Elektropedia stage verwelkomde Recondite ons op die toch wel imposante stage. Melodische technoklanken verlieten de boxen, drongen recht in onze oren en maakten een gevoel van genot los. Ja, dit was één van de beste sets die we al gehoord hadden hier op Extrema Outdoor.

Recondite liet onder andere zijn nieuwste plaat Warg op ons los die hij eind maart uitbracht op Hotflush Recordings - heerlijke plaat.Zijn monsterhit Caldera mocht natuurlijk ook niet ontbreken, dus die kregen we er nog eens bovenop!Na Recondite trokken we weer naar de Feestgedruis stage waar Scuba op dat moment achter de decks stond. We hebben Feestgedruis niet meer verlaten die avond want eerlijk, wat een line-up! Nadat Scuba ons trakteerde op een lekker technosetje was het de beurt aan rot in het vak Carl Craig. Deze hoofdrolspeler uit de Detroitse techno scene wist het publiek perfect te bespelen. Dat hij ons als marionetjes in zijn hand had werd al snel duidelijk toen Domino van Oxia weergalmde en iedereen los ging.Afsluiten deden we met de immer elegante Nina Kraviz -topvrouw. Nina haalde haar beste dansmoves weer uit de kast, zoals we van haar gewoon zijn. Wat ook zeker niet in de kast bleef zitten waren haar harde technoklanken. Wervelwind Nina passeerde en de Kelchterhoefse plas heeft het geweten!

Nina Kraviz #whathappensatextrema

Posted by What Happens on Saturday, May 14, 2016


Hoewel het soms -fucking- koud was, hebben we ons goed warm kunnen houden. Je kan gewoon niet stil blijven staan op de kwaliteitsvolle muziek van deze topproducers. Voila, dag 2 zit erop. Dag 3 wordt nog een klepper met Amelie Lens, Linear Straight, Cassy, Blawan, Pan-Pot, Loco Dice en Jeff Mills.