Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Chinastraat

03/05/2024 / Evelyne Vanherf

Volgende week woensdag brengt Groove Theory de rollende techno naar de Chinastraat

Wij mogen voor dit event 2 tickets weggeven!

Volgende week is het tijd voor een nieuwe ronde Groove Theory. Voor deze gelegenheid organiseren ze een bijeenkomst in de Chinastraat. De hele avond zal gewijd zijn aan uptempo en rollende technomuziek. 

Het zit in de menselijke natuur om je geboeid te voelen door een ritme, de hele nacht op de dansvloer. Dans, druk jezelf uit, kleed je in wat je fantasie ook toelaat. Dat is ook het streven van Groove Theory, naar een oordeelloze, vrije sfeer waarin iedereen zich kan uiten en authentiek kan zijn.

Hun laatste feestje in Decadance met artiesten zoals Marie-Julie was een groot succes, en wij kijken nu al uit naar deze nieuwe ronde. Voor deze avond mogen wij twee tickets weggeven! Kijk onderaan het artikel wat je moet doen of kijk snel op onze Instagrampagina. 

Groove Theory
©

Groove Theory

Artiesten van de avond

Philippa Pacho 

Pacho, geboren en getogen in Zweden, begon haar carrière in de illegale partyscene van Stockholm. Sindsdien heeft ze een indrukwekkende reeks optredens gehad, van gerenommeerde clubs als Bassiani, De School tot Berghain. Ze is uitgegroeid tot een meeslepende DJ die verschillende soorten techno combineert, wat een scala aan emoties en energieën oproept op de dansvloer.

Opgegroeid in een huis waar het verzamelen van muziek de norm was, heeft DJ Philippa Pacho dit doorgetrokken naar haar volwassen leven. Het resultaat is dat de Berlijnse kunstenaar een goed afgestemde en zelfverzekerde selector is die in elke situatie een publiek weet te boeien. Het begon allemaal met de hobby van haar vader: het verzamelen van jazz-, blues- en folkplaten. Als tiener bouwde Philippa haar eigen muziekbibliotheek voordat ze haar eerste rave bijwoonde en later de onderwereld van dansmuziek en clubcultuur ontdekte.

Naast haar DJ-carrière is Philippa mede-oprichter van het positivesource imprint naast de in Groot-Brittannië geboren Blue Hour. Het duo, gelanceerd in 2021, cureert en brengt een rijk spectrum aan techno, trance en meer uit met internationale talenten. 

Deze artieste heeft een duidelijk begrip van rollende techno, zoals je hieronder kan horen. 

Corvus Ex

Deze Gentse DJ, Corvus Ex die, geïnspireerd door zijn persoonlijke interesse in de natuur, wetenschap en het onbekende, zijn sets zorgvuldig samenstelt met een steeds groeiend oog voor detail: hypnotiserende spiraalgeluiden, tribale percussie en rollende grooves. Zijn brede gevoel voor muziek stelt hem in staat een sfeervolle en meeslepende warming-up of een rollende piekset vol energie te leveren.

Max.

Sinds hij in 2016 begon, nadat hij verschillende genres elektronische muziek had doorlopen, ontdekte Max. zijn passie voor rollende, hypnotiserende techno.

Hij houdt ervan zich los te maken van de realiteit door organische soundscapes te combineren met kenmerkende percussieve elementen. Als oprichter van Groove Theory en Tension in Gent weet hij zeker hoe hij elk timeslot kan spelen met de groove en de toewijding aan puur ritme die altijd aanwezig is.

Tickets

Voor een ticket van dit event betaal je 16,50 euro. Heb jij even geluk, want voor deze editie mogen we tickets weggeven! Wat moet je daarvoor doen?

  • Volg @whathappensbe op Instagram
  • Tag twee vrienden in de comments
  • Deel op je story voor goed geluk
Kopfoto: ©

Chinastraat

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête