Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Thé Dansant - Dia de los Muertos Fluo 2021

19/10/2022 / Dieter Holvoet

Thé Dansant zet Brussel op stelten met nieuwe Halloweeneditie

Het day clubbingconcept op zondag is terug in onze hoofdstad, deze keer in thema van Dia de los Muertos - fluo!

'Never change a winning horse', wordt er wel eens gezegd. Da's ook wat de organisatie van Thé Dansant dacht toen ze hun plannen maakten voor hun Halloweeneditie. Net zoals vorig jaar gaat die door in Silo Brussels: een oude brouwerij die tegenwoordig wordt herbestemd als evenementenruimte.

Ik woonde zelf een jaar in Berlijn en zat regelmatig in Berghain/Panorama Bar, waar je toen nog gewoon kon binnenstappen. Silo Brussels deed me terugdenken aan Berlijn met de pure, industriële look.

Kjell, een van de organisatoren

Het thema is ook dit jaar Dia de los Muertos of Dag van de Doden, een bekende Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Maar dan met een kleine twist: fluo! Denk witte makeup die je er doet uitzien als skelet, bloemen en felle kleuren die oplichten onder blacklights.

Het evenement duurt van 12u 's middags tot 22u 's avonds, ideaal dus voor de werkmens onder ons die maandag op tijd uit zijn bed moet.

Lola Jones op Thé Dansant - Dia de los Muertos Fluo 2021
Thé Dansant - Dia de los Muertos Fluo

Lineup

In de main room is de headliner Citizen Kain (Afterlife, FR), vergezeld van de Brusselse DJ's Lola Jones, Belben en Sylphomatic. Daarnaast kan je ook zoals altijd de Thé Dansant residents CasparDon Cabron en Tumzz verwachten. De iets intiemere house stage wordt gecureerd door het Gentse/Brusselse platenlabel WeZienWel. Daar zullen Paige Tomlinson (Defected, UK), Sheridan, WLC & Mona Lee, Forbidden Fruit (live), MDC. & FBR. (live) en Maeyer b2b Dexter Manuel te zien zijn.

Onze tip? De Antwerpse producer Toon Janssens aka Forbidden Fruit. Deze man was afgelopen zomer reeds te zien op o.a. de Gentse Feesten, Contrair Open Air en Paradise City Festival. Onder zijn alias TITLE bracht hij eerder al een album genaamd Soft Focus uit, op DTM Funk’s label San-Kofa Rhythm Records. Erg mooie muziek, maar gelukkig gaat het er in zijn livesets iets dansbaarder aan toe met een mix van electro, acid, house en disco.

Tickets

Tickets zijn te koop in presale aan €25 per stuk. Als je toekomt voor 15u krijg je daar een gratis drankje bij, volledig in thema. Vorig jaar waren de tickets uitverkocht, wacht dus niet te lang!

Giveaway

We mogen van de organisatie 10 tickets weggeven. Wat moet je doen?

  1. Volg @whathappensbe op Instagram
  2. Tag twee vrienden die zich volledig zouden laten gaan met de schmink in de reacties van de Instagrampost

Op maandag 24 oktober om 18u worden de winnaars gekozen, zij mogen kort daarna een berichtje verwachten.

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête