Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Artwork  van braindance_Fatima Yamaha_HAAi_Daniel Avery_... | AB, in opdracht van braindance_

06/12/2022 / Dieter Holvoet

Onze drie tips voor braindance_, AB's electronicafestival

Verwacht een avond vol muzikale ontdekkingen in zowel de grote zaal als de AB Club

Maak kennis met braindance_: hét elektronische muziekconcept van de legendarische Brusselse concertzaal Ancienne Belgique. Het concept biedt een platform aan toonaangevende DJ's, slaapkamerproducers en grensverleggende live electronica-acts in de geest van de beruchte Boiler Room sessies. Verwacht een avond vol muzikale ontdekkingen die zowel je dansende benen als je hersencellen aan het werk zullen zetten. Voor één nacht verandert het volledige AB-complex in een hete nachtclub: met heavy hitters in de grote zaal en een speeltuin voor nieuwe, onbekende electronica in de AB Club.

Ontdek onze drie favorieten uit de diverse lineup: Aili, Aso Moto en Logic1000.

Foto  van Aili, gemaakt door Illias Teirlinck
Aili. © Illias Teirlinck

Aili

Ik kende ze alleen nog maar door Biesmans' remix van hun nummer Genki, maar na hun originele muziek beluisterd te hebben is één ding zeker: ze hebben Biesmans zeker niet nodig om straffe muziek te kunnen afleveren. Aili is een Belgisch-Japans duo bestaand uit zangeres Aili Maruyama en Orson ‘Transistorcake’ Wouters. Ze maken fris klinkende nummers waar elementen van electronica en pop samenkomen en die tegelijk ook een brug tussen de Westerse en Oosterse cultuur horen te leggen. Met hun single 'Dansu' schopten ze het tot in de finale van de ‘De Nieuwe Lichting 21’ van StuBru en stonden ze tien weken lang op de eerste plaats in Radio 1’s Vox-lijst.

Beluister hun concert voor Radio 1

 

Foto  van Asa Moto
Asa Moto. © Asa Moto

Asa Moto

Asa Moto zijn twee Gentse vrienden die samen producen en DJ'en. Het duo is genoemd naar een Gentse broodjeszaak, waar Gilles van Asa Moto nog heeft gewerkt als zoon van de eigenaars én waar hij Stephen en David van Soulwax leerde kennen. Het ene leidde naar het andere, waardoor ze tegenwoordig muziek uitbrengen op DEEWEE, het label van Soulwax.

Hun selecties en mixen zijn van topklasse. Als DJ's richten ze zich meer op klassiekere elektronische geluiden als house, electro en disco, waarbij hun selecties variëren van muziek van de late jaren '70 tot meer recent uitgebrachte nummers.

Beluister hun mix voor de Milaanse zender Radio Raheem

 

Foto  van Logic1000
Logic1000. ©

Kasia Zacharko

Logic1000

Ze is dan wel afkomstig van Australië, haar muziek is doordrenkt van invloeden van de UK. Samen met haar partner producet ze haar tracks, en samen verhuizden ze ook naar Londen toen haar carriëre van de grond ging. Tegenwoordig woont ze in Berlijn en blijft ze in haar opmars: Four Tet noemde haar track 'DJ Logic Please Forgive Me' een van de ‘biggest tracks of the year’ en afgelopen jaar was ze te zien op festivals als Lost Village, Dour en Wildeburg.

Lees het interview van 3voor12 of beluister haar BBC Radio 1 Essential Mix

 

Kopfoto: © braindance_

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête