Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto  van Amelie Lens, gemaakt door Dimitri Bekaert, in opdracht van Moonday

03/11/2016 / Raisa Moureau

Moonday Phase 1: Enrico Sangiuliano / Amelie Lens (31/10)

Vorige week waren we ontzettend enthousiast over het feit dat we Enrico Sangiuliano en Amelie Lens aan het werk zouden zien. Welnu, dit enthousiasme was niet gespeeld en vooral volledig terecht. Vlak voor we onze danskleren uit de kleerkast aan het matchen waren, in de hoop er eens goed op te staan, werden we in volle paniek gebeld door een aantal vrienden die helaas pindakaas te laat waren om nog een kaart te bemachtigen. Wie maandagnacht in de volledig uitverkochte Vooruit aanwezig was, mag zich gelukkig prijzen!

Masterclass organiseren: de entree

Beginnen doe je uiteraard bij het begin. We kwamen aan bij de Vooruit, omstreeks 00.30 u - strategisch gezien niet echt slim, maar toch ging de wachtrij vlot en waren we binnen in nog geen 5 minuten.

Masterclass organiseren: artwork

Overdaad schaadt, weetjewel? Dit lijken de mensen van Moonday ten volle te beseffen. De dj booth was sober, maar tegelijk spacy en retecool. Om één of andere reden is iedereen dol op driehoekjes, wel, wij eigenlijk ook wel. Hierbij hoort absoluut een eervolle vermelding voor de knapen van Lumen die instonden voor het licht; in de coulissen werd gefluisterd dat dit hun ontmaagding was, hier is sprake van talent of extreem veel beginnersgeluk.

Foto  van Enrico Sangiuliano, gemaakt door Dimitri Bekaert, in opdracht van Moonday
© Dimitri Bekaert

Masterclass organiseren: dj’s kiezen

Het feestje was even voor onze aankomst al op gang getrapt door de mannen van de organisatie, met een gezamenlijke set van Merch&Dise en Lebawski. Toen we goed en wel op de dansvloer geposteerd waren, begon Enrico Sangiuliano aan zijn set. Hij wilde er duidelijk rustig aan beginnen en eerst weten welk vlees hij met het Gentse publiek in de kuip had. Enrico kwam voor de allereerste keer in België optreden, maar hij had na een halfuur genoeg gezien om te weten wat je met een Belgisch publiek kan aanvangen. En wat doe je met de Belgen? Knallen maar! Nog voordat zijn set halfweg was, passeerde Moon Rocks al eens de revue. Lichtjes riskant misschien om hiermee te beginnen (kijk onder deze alinea hoe Drumcode-baas Adam Beyer een weide platspeelt met deze hit), maar wel heel goed ingeschat. De ene na de andere seismische dondering rolde over de vloer en liet de Balzaal letterlijk trillen. Hoewel Enrico Sangiuliano zich duidelijk bescheiden opstelt, stond ook hij op het einde van zijn – uitstekende set – als een spits die net gescoord heeft gaten in de lucht te boksen!

Na zijn set, het zweet stond nog op zijn gezicht, konden we hem kort even strikken voor een paar vragen, meer hierover volgt, we’ll keep you posted!

Stipt om 3 uur nam Amelie Lens onder luid gejoel de cockpit van Enrico over. We hingen nu ergens aan de donkere kant van de maan en zij zou ons terugbrengen. Amelie laat zich niet intimideren door buitenlandse toppers. Reden? Ze is zelf helemaal ontbolsterd en kan elke setting moeiteloos aan. Ten bewijze: Amelie werd tweemaal geselecteerd voor de Red Bull Elektropedia Awards 2016, éénmaal voor beste song, met ‘Exhale’; éénmaal als ‘breakthrough artist/dj/performer. Vergeet niet te stemmen, wij zijn namelijk ook geselecteerd.

Na twee uur alles geven zat ook Amelie haar set erop. Aan het geraas te horen moesten de motoren van het publiek wel nog even afkoelen alvorens ze volledig tot stilstand konden komen.

Masterclass organiseren: de afterparty

En wat doet men dan in Gent? We trekken in colonne van de Vooruit naar de Decadance  en groeten zo’n 10 minuutjes later de beste buitenwippers van de Gentse Overpoort.

In de Decadance; klein, bescheiden en steengoed, was Pete Howl aan het werk. Aan zijn licht uitzinnige toestand te zien was hij alweer aan één van zijn legendarisch lange sets bezig, iets waar dé Gentse after dj een patent op heeft. We bedoelen zijn lange sets, of nee, zijn uitzinnigheid! Of laat ons zeggen dat hij om beide bekend staat... Het was ons eerlijk gezegd ontgaan, maar blijkbaar was er eerder aangekondigd dat hier de afterparty van Moonday zou doorgaan. Was dat nou wel effe handig, nu we hier zo spontaan zelf naartoe getrokken waren!

De overgelukkige crew van Moonday kreeg van Pete Howl een dolgedraaid publiek cadeau, waar ze graag verder mee aan de slag gingen. Zeker zijn we het niet, maar vermoedelijk ligt de Decadance nu half in puin en mag een crowdfunding ervoor zorgen dat de muren opnieuw beplakt worden.

Puntentotaal: 9/10: Wie dit jaar nog beter doet, mag ons overwinningsfeest voor de Red Bull Elektropedia Awards - categorie media - 2016 organiseren. (Stem HIER)

Kopfoto: © Dimitri Bekaert

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête