Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Impakt Events

20/10/2023 / Evelyne Vanherf

Impakt is klaar voor hun tweede event in de gezellige kelder van Amigo Amigo

De meest waardevolle momenten ontstaan wanneer vreemden plotseling vrienden worden.

IMPAkT organiseert evenementen met krachtige, hoogwaardige ravemuziek en hecht er belang aan om het sociale contact tussen bezoekers te stimuleren. Dit heeft geleid om hun concept te dopen als The Social Rave. Tijdens hun evenementen kan je genieten van stevige muziek, waarbij hun sweetspot tussen hard techno en acid ligt. Tussendoor zorgen ze voor subtiele initiatieven en prikkels om gesprekken tussen feestgangers te vergemakkelijken. Ze geloven namelijk dat de meest waardevolle momenten ontstaan wanneer vreemden plotseling vrienden worden, van Space-Strangers naar Astro-Buddies. Voor hen is een geslaagde editie er één waarbij bezoekers zich vrij voelen en actief contact met elkaar zoeken.

Samen nooit-te-vergeten herinneringen scheppen. Want alleen dan hebben ze hun naam IMPAkT niet gestolen.

Impakt
©

Impakt

IMPAkT concept

IMPAkT is een non-profitorganisatie opgericht door Lieven, Jari en Lorens. Drie vrienden uit de regio Brussel die naar Gent zijn verhuisd tijdens hun studententijd en daar zijn blijven hangen vanwege de geweldige sfeer. Wie kan het hun kwalijk nemen. In de afgelopen tien jaar hebben ze de nachtscène in Gent ontdekt, leren waarderen en zijn ze steeds dieper in het hard techno genre gedoken.

Hoe het begon

Wat ooit begon als een lokaal feestje in het jeugdhuis van Ternat, is verder uitgebreid om een blijvend kenmerk in het nachtleven van Gent en uiteindelijk in heel België te worden. Om dit te realiseren, hebben ze de non-profitorganisatie IMPAkt opgericht. Met dit doel voor ogen streven ze ernaar operationele ondersteuning te verlenen en het fundament te leggen voor wat ooit misschien één van de grootste technofeesten in het land zou kunnen worden, met een sterke nadruk op sociale verbondenheid, inclusiviteit en de kans om nieuwe mensen te ontmoeten.

Line-up van zaterdag

Radze - Geboren in Georgië – opgegroeid en gevestigd in België, maakt Radze deel uit van vervormde geluids discipelen die onvermijdelijk de stempel van de Nederlandse en Belgische scene dragen. Een erfenis van vuile 303 baslijnen, keiharde drums en epische synths, die hij op briljante wijze combineert met de overweldigende groove van tekno. Of hij nu producer, live-artiest of DJ is, het is door een minimalistisch gebruik van die specifieke mix dat zijn stijl al zijn singulariteit vindt. Door de beste stukken uit acidcore, tribe of hardcore te trekken, bundelt elk donderend element zijn krachten en vindt het zijn plaats in een onstuitbare tijdlijn waar efficiëntie rijmt op onvoorspelbaarheid. Deze zaterdag zal hij een 3 uur durende set draaien waaronder 1 uurtje volledig live. Buckle up voor een stevige avond in de kelder!

Maharti is een Belgische kunstenaar en zeker geen nieuwkomer in de scene. Maharti verwerkt het liefst zijn liefde voor het rauwe en vooruitstrevende geluid van elektronische muziek in zijn optredens en producties. Hij heeft nummers uitgebracht op gerenommeerde labels als ISMUS, RAW en Agora, waarmee hij zijn veelzijdigheid en creativiteit laat zien. Zijn muziek en live optredens worden gekenmerkt door een aanstekelijke energie. Maharti blijft de grenzen van Techno verleggen en experimenteert met nieuwe geluiden en stijlen om een ​​unieke en onvergetelijke ervaring voor zijn publiek te creëren.

Eliaz - Naast zijn passie om te draaien, koestert Eliaz een diepe liefde voor het jagen op verse plaatjes. Zo heeft hij al laten weten dat hij niet kan wachten om zaterdag de nieuwe schijf van Julian Muller this is real te spelen in Amigo Amigo. Oorspronkelijk afkomstig uit de rand van Brussel, streeft hij ernaar om zijn stempel te drukken op het nachtleven van Gent. Na een succesvolle optreden tijdens de Gentse Feesten in de Roes, zijn ze bij IMPakT verheugd hem opnieuw een podium te bieden op IMPakT. 

Tickets voor deze zaterdag in de kelder van Amigo Amigo

De eerste wave is al volledig uitverkocht. Voor een standaard ticket betaal je 10 euro.

Tickets
Kopfoto: ©

Impakt Events

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête