Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
OVERLAST

10/05/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Het ontdekkingsfestival OVERLAST daalt dit weekend neer in De Studio

Deze keer komen ze met een extra eigenzinnig programma op de proppen

Dit weekend kunnen jullie in De Studio terecht voor OVERLAST. Het festival kende doorheen de jaren wel wat transformaties, maar sinds het prille begin stond er steeds 1 kernwaarde bovenaan en dat is nieuwe artiesten een podium schenken om hun talenten te etaleren. Zo ook dit jaar zijn er enorm wat leuke acts te verkennen. Check hier onze tips!

Een eerste niet te missen act is de Leuvense Egidius. Met een betoverende show aan melodieën, gitaar en zang mag je je aan een fantastische sfeer verwachten. Daarnaast mag je bij Sarah Abd Ali dan weer rekenen op een lekkere mix van EBM, synth-pop, techno, disco, RnB, post-punk of zelfs ambient. Deze Brusselse visual en sound artist is absoluut de moeite waard!

Sarah Abd Ali
Sarah Abd Ali. © Briek Verdoodt

Neem ten slotte ook een kijkje bij Kiche, het muzikale project van fotografiestudent Ismaël Iken. Harde klanken en scherpe visuals staan op de menukaart. Maar blijf ook nog even na de acts voor de afterparty. Op de line-up staan niemand minder dan de nacht resident Mankiyan en de Familiefeest dj’s.

Mankiyan
Mankiyan. © Mankiyan

Oh ja, misschien vergeten we hier nog wel het belangrijkste te vermelden. OVERLAST is niet enkel meer een festival waar je onbezorgd de beentjes kunt losschudden. Als jonge artiest kan je er nu ook terecht voor professionele begeleiding bij het opzetten van je eigen liveshow tot het bouwen van decoraties en ontwerpen van visuals. 3 maanden lang word je ondergedompeld in een kunstzinnige sfeer op eigen tempo. Onder andere bovenstaande artiesten Egidius, Sarah Abd Ali en Kiche volgden dit traject en daarmee zet het festival nu ook in op jeugdcultureel werk, wat het best uniek maakt. Wat ons tot deze conclusie brengt: ga.

Info en tickets vind je hier.

Publiek
© Briek Verdoodt
Kopfoto: © OVERLAST