Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Melanie Vercauteren

23/11/2023 / Evelyne Vanherf , Dieter Holvoet

Banquet presenteert een warme bijeenkomst met reden. De opbrengst gaat integraal naar “Let’s Save Food vzw”

Kom dansen op de beats van Artistix Selectors, DJ Delivery Guy, Wannes Lenaers en meer.

De koude, donkere dagen staan weer voor de deur en voor de meest kwetsbaren in onze samenleving betekent dit een steenharde periode. Om deze reden hebben de artiesten van het evenement Banquet de krachten gebundeld om iets op poten te zetten waarmee ze op een hartverwarmende manier iets terug kunnen geven aan de gemeenschap. Met dit event willen ze Let’s Save Food vzw ondersteunen en de opbrengst integraal doneren. Het event gaat deze vrijdag door in de gezelligste kelder van Gent, Amigo Amigo, waar je voor het goede doel kan dansen op de beats van onder andere Artistix Selectors, DJ Delivery Guy, Wannes Lenaers en meer. 

Banquet
©

Banquet

Let’s Save Food vzw

Let’s Save Food vzw is een Gents initiatief dat overtollig voedsel van lokale winkels, evenementen en bewoners inzamelt en verdeelt onder mensen in nood binnen onze lokale gemeenschap. Het ondersteunt niet alleen individuen, maar ook lokale organisaties en goede doelen.

De vzw wil op een consequente duurzame manier voedselverlies voorkomen. Door lokaal voedseloverschotten te verzamelen en te verdelen, strijden we tegen de klimaatwijziging en vóór meer sociale verbinding.

Wat kan jij doen? 

Als particulier

  • kan je voedseloverschotten afgeven of ruilen tijdens een verdeelmoment
  • kan je helpen bij het ophalen van overschotten
  • kan je helpen bij verdeelmomenten of om voeding te verwerken

Als handelaar?

Kan je voedseloverschotten die niet meer verkocht geraken, bij hun kwijt, met de zekerheid dat ze zo hoogwaardig mogelijk worden gebruikt. Tegelijk steun je zo hun project en help je onrechtstreeks heel wat mensen om de touwtjes aaneen te knopen. Als extra vermindert zo ook de negatieve ecologische impact van het totale voedselsysteem.

Als betrokkene bij een event?

  • bestel je best niet teveel voor je catering (bv. door je bestelling op inschrijving van je gasten te baseren)
  • kan je cateringoverschotten afgeven voor een verdeelmoment, of ze door de vzw laten ophalen

Als tuinier in een stadstuintje of als stadslandbouwer?

  • kan je de resten die niet meer kunnen gegeten worden, door de vzw laten ophalen en omzetten tot natuurlijke meststof

Als dierenliefhebber en -houder?

  • kan je in bepaalde gevallen je dieren een plezier doen met overschotten waarop ze verlekkerd zijn. Mail de vzw gerust wat voor jou past. Ze krijgen ook vaak dierenvoedsel mee
  • door geschikte rest-overschotten op te halen op of na een verdeelmoment

Als aanwezige op het event deze vrijdag?

Wil jij graag dit event ondersteunen? Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur voor 7 euro. Verwacht je aan baby2baby's die gevoed worden door een gepassioneerde drang om muzikale ervaringen samen te stellen. Laat je verrassen door verschillende genres en het verkennen van unieke combinaties van beats door Artistix Selectors, Kairos, Shoplifter, DJ Delivery Guy, Jagboy, Fuga en Wannes Lenaers

Aarzel niet en kom dansen voor het goede doel! 

Kopfoto: ©

Melanie Vercauteren

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête