Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Amelie Lens

10/04/2018 / Mathies Wouters

Draag je steentje bij aan een betere wereld op Techno For Humanity!

Goede doelen steunen en meewerken aan het welzijn van onze planeet is nog nooit zo simpel geweest. Het enige wat je moet doen is op 15 april naar domein De Ster in Sint-Niklaas afzakken en een stevig feestje bouwen. Deze slimme en unieke kans wordt u aangeboden door Techno For Humanity, het eerste festival waarvan de opbrengsten integraal gaan naar zij die het nodig hebben. Enkele maanden geleden gingen we al dieper in op de goede doelen en de line up, maar zopas heeft het festival vers nieuws bekend gemaakt in verband met de duurzaamheid en artiesten die iets veilen.

Statistieken werken altijd moeten ze gedacht hebben bij de organisatie, maar we kunnen hen geen ongelijk geven. Allereerst spitsen ze zich toe op ons vleesgebruik. Gemiddeld consumeren wij 100 gram vlees per dag en vooraleer dat lapje op ons bord verschijnt, verbruiken we nog een hele hoop grondstoffen, waaronder een hele belangrijke: water. Voor diezelfde lap van 100 gram is er maar liefst 1000 liter water voor handen nodig in het hele productieproces.

Daarom besloot het festival vlees te bannen van hun menukaart en enkel nog vegetarische en veganistische gerechten aan te bieden. Resultaat: volgens het festivals zullen ze 5 miljoen liter water besparen. Als u nog niet genoeg geïnspireerd bent, een week geen vlees eten staat gelijk aan: 7 maanden douchewater, 114 kilometer autorijden, 1 kip die u dankbaar gaat zijn en 7 maanden verlof voor een boom als omzetter van CO2 naar zuurstof.

Wat doet de organisatie achter Labyrinth Club nog meer? Herbruikbare bekers, 100% groene energie, meer digitaal minder papier, eetgerei dat we bij compost kunnen gooien en rietjes op de zwarte lijst zetten. Al het overige afval belooft teamnosleep zoveel mogelijk te recycleren.

Hernan & Nick for Humanity!

A lovely message from Hernan Cattaneo & Nick Warren playing at Techno For Humanity - Outdoor Festival! Want to be there and support charity? Tickets at www.technoforhumanity.com/tickets! ?

Posted by Techno For Humanity on Tuesday, March 20, 2018


Tot slot zijn er enkele artiesten die ook nog een extra geste aanbieden in de vorm van een veiling. Zo kan je binnenkort bieden op een gepersonaliseerde USB-stick van Amelie Lens, die ze eerst zelf nog zal gebruiken tijdens haar set op het festival. Seth Troxler en Gary Beck zullen een gesigneerde plaat weggeven en Pan-Pot doet hun oude tourcase van de hand. Ten slotte biedt Hernan Cattaneo een plaatsje naast hem in de taxi van de luchthaven naar het festival aan voor een goede babbel over wat je maar wil.

Mogelijk springen er nog meer artiesten op de veilingkar, maar wat ook vast staat is dat er exclusieve TFH-pins te verkijgen zullen zijn. De pins zullen kaartjes bevatten die gesigneerd worden door de artiesten. De collectors in ons beginnen alvast te watertanden!

Techno For Humanity vindt zondag 15 april plaats op provinciaal domein de Ster in Sint-Niklaas. Een indrukwekkende line up met enkel back-to-back sets belooft niets dan goede vooruitzichten voor dit veelbelovende initiatief.  Tickets zijn nog steeds beschikbaar via www.technoforhumanity.com. Kan je er niet bijzijn maar wil je toch graag je steentje bijdragen aan dit uitzonderlijke initiatief, dan kan je ook gewoon een vrije donatie geven. We're all human and we all love Techno music!