Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Paul Kalkbrenner

07/12/2018 / Sophie Daniels

Catalaanse Sónar maakt eerste lading namen bekend voor 2019

Sónar doorbreekt de stilte rondom de line-up. En techno viert weer hoogtij.

De Spaanse versie van Sónar Festival heeft zijn eerste namen bekend gemaakt. Zo staan A$AP Rocky, Disclosure, Skepta, Paul Kalkbrenner, Amelie Lens en Floating Points (met een set van 6 uur!) er bovenaan de affiche.
De Berlijnse producer Paul Kalkbrenner brengt zijn achtste album 'Parts of Life' op het festival. Zijn achtste album komt een decennium na zijn dubbel platinum verkopende LP 'Berlin Calling'. Het album volgt Pauls 'Back To The Future' trilogie waarin de opkomst van techno in Berlijn eind jaren '80 centraal stond.
Landgenoot Dixon staat ook op de rol, samen met de Britse house-queen Maya Jane Coles en de populaire Ross From FriendsActress, een kunstenaar die zijn eigen Britse draai heeft gegeven aan abstracte techno, presenteert op zijn beurt een nieuwe audiovisuele show op basis van artificial intelligence. Blawan en Dax J zullen in een exclusieve set rug aan rug draaien.
Allemaal leuke namen voor Dour Festival, dat enkele dagen eerder plaatsvindt.
Sónar Music Festival vindt sinds 1994 traditiegetrouw plaats in Barcelona, Spanje. Het festival heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld als elektronisch (nacht) muziek festival waar overdag ook veel kunst en design te vinden is. Met edities in ook Hongkong, Buenos Aires en Istanbul is het festival wereldwijd bekend. Dit jaar vindt de Spaanse editie van het festival plaats van 18 tot en met 20 juli. Meer informatie over bijvoorbeeld tickets vind je op de website.