Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Afbeelding

12/04/2017 / Sophie Daniels

Awakening Silence: Goldfox meets klassieke muziek (22/04)

B-Classic, het niet-klassieke klassieke muziekfestival vindt plaats van 21 april tot en met 29 april en er staan heel wat dingen te gebeuren op uitzonderlijke locaties. Het unieke, gezellige karakter en de improvisatie-touch staan zonder twijfel voorop bij B-Classic. Zo organiseren ze bijvoorbeeld een bijzonder concert in de Lommelse Sahara, een muzikale fietstocht door de bloesemvelden van Borgloon, een optreden van Jan Swerts op het dak van RESET en een slotevenement dat de hele nacht duurt.

Ook de artiesten behoren, als we de organisatie en hun expertise mogen geloven, toch wel tot de top van de hedendaagse klassieke scene. Ze werken volgens het concept van ‘pressure cooking’. Ze brengen een selecte groep muzikanten tien dagen samen om ze elke dag een nieuw stuk te laten repeteren in een heel andere bezetting of ensemble. Op het einde van elke dag gaan ze het podium op voor een concert met een zeldzame chemie.

Schreven wij niet over techno? Jawel.

Op zaterdag 22 april tijdens het ochtendgloren staat er iets buitengewoons te gebeuren in de Lommelse Sahara. Om 5 uur ’s ochtends beginnen ze al aan hun sunrise-concert met muziek van Arvo Pärt en Philip Glass.

img_9795-1

Nu komt de verrassing voor de elektronische muziekliefhebber daar nog bovenop. Forty Five-baas Kristof Claes, oftewel Goldfox, zal er ook zijn. Bij het gloren van de dag zal de koning van de nacht zijn elektronica op het publiek loslaten voor een vroege (of voor sommigen late) breakfastparty. Vanuit het pure muzikale perspectief, gaat dit ongetwijfeld een ongezien tafereel worden in Limburg en ver daarbuiten. Of Goldfox zich gaat mengen met het klassieke gedeelte blijft nog een totale verrassing.

Heb je, net zoals ons, ongelofelijk veel zin gekregen in het sunrise-concert, maar je hebt nog geen idee hoe er te geraken vanuit Hasselt? Dan hebben wij goed nieuws. B-Classic Vlaanderen en de bekende Hasseltse koffiebar KingKongCoffee slaan de handen in elkaar en zorgen voor een bus naar Awakening Silence. Geen budget meer? Via deze wedstrijd kun je een duoticket winnen. Stuur je mooiste zonsopgang op naar B-Classic en waag je kans. Niemand minder dan Goldfox zal de inzendingen beoordelen.

Een tipje van de sluier voor het slotevenement

Voor het slotevenement heeft B-Classic ook gedacht aan de elektronische muziekliefhebber. Naast de gekende klassieke muziek, de hedendaagse (klassieke muziek) jazz en folk is er ook plaats gemaakt voor het stevigere werk. Ze nodigen Micha Volders van Meteor Musik en Peter Houben uit voor een vroege luistersessie. Geloof het of niet, tijdens het evenement zal de zaal gevuld zijn met bedden om optimaal te kunnen genieten van de muziek. Voor meer info kan je altijd terecht op de website.