Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Extrema Outdoor Belgie

23/05/2019 / Sophie Daniels

Acht Extrema Outdoor 2019 tips

Wanneer het festival in kwestie van het kaliber Extrema is, is het maken van een tiplijstje geen werk maar feest!

Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni staat Houthalen naar jaarlijkse gewoonte weer in teken van Extrema Outdoor. Na de exponentiële groei van de voorbije jaren - we zijn intussen toe aan de al negende editie- werd de beslissing genomen één extra podium aan te bieden. Goed voor zo'n 2.500 extra feestvierders per dag.

Hieronder zie je de score na een dagje schatgraven door de affiche, waarbij voor de hand liggende artiesten (aka Chris Liebing, Amelie Lens en bijvoorbeeld Ben Klock) volledig buiten beschouwing zijn gelaten.

Anastasia Kristensen
Fans van Perc of Helena Hauff checken Anastasia Kristensen, de Deense die haar voorliefde voor 90's techno niet onder stoelen of banken steekt. Haar meest recente - en tevens ook eerste - EP kwam in februari dit jaar uit op Arcola, het sub-label van Warp (ja, dat label waar Aphex Twin beroemd mee werd).

Airod
Kan zonder blozen de nieuwe poulain van Amelie Lens genoemd worden. Airod bracht er begin dit jaar zijn Voltage EP op uit en delen sindsdien meermaals de line-up. Wij prezen hem ook al in ons lijstje met te ontdekken talent van 2019. Zeker checken!

Farrago
Behoeft bijna geen intro. Zijn techno is uitgekiend, diep en harmonieus en zijn optredens zijn angstaanjagend fascinerend. Hij speelt telkens met minimalistische grandeur en is een van de beste selectors van ons land.

Fideles
Wie dacht dat deze twee Italiaans heren one-hit-wonders waren, moet toch wel even op de biecht. Twee jaar geleden debuteerden ze op het machtige Afterlife en sindsdien hebben we er alleen maar goede dingen van gehoord. Superduo.

Jennifer Cardini
Onder de fanatieke clubbers is Jeniffer Cardini al lang geen nieuwkomer meer, maar voor veel dansers zette ze zichzelf een jaar geleden in één klap op de kaart: in de openingsnacht in School, de toen lang verwachte opvolger van Trouw, draaide ze samen met Job Jobse en had iedereen het over haar. Terecht, want wie haar wel eens heeft zien draaien weet dat ze als geen ander elegante house en techno aan elkaar kan draaien, met veel ruimte en zonder dat het geforceerd melodisch is. 

Paula Temple
Deze in Berlijn gevormde Britse veterane bracht dit jaar haar luid onthaalde en enorm intense debuutalbum 'Edge of Everythinguit. Qua stijl moet je haar techno ook in de gespierde hoek zoeken. Bereid je voor op ziedende kicks, gebalde handen die meermaals de lucht in gaan en intense techno. Diepe buiging.

Tom Hades
Je zou Tom Hades kunnen omschrijven als de ‘kleine prins van de Belgische techno’, maar daarmee zouden we zijn enorme talent onrecht aandoen. Zit zo'n beetje in de categorie van Marco Bailey en consorten. Een perfect recept voor de dansvloer: kolkende muziek waarop het publiek zich in het zweet danst.

Gabriella Vergilov
Tot aan Extrema 2019 nooit eerder van gehoord, maar inmiddels staan haar sets op repeat. Ze komt oorspronkelijk uit Bulgarije, maar woont al jarenlang in hartje Brussel. Is gezegend met een adembenemend mooie stem, alleen doet de Bulgaarse het met minimale elektronische begeleiding in plaats van traditionele gitaren.