Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Voltage Festival

17/04/2016 / Sophie Daniels

Voltage Festival: een waaier aan technogeweld

Onlangs maakte de organisatie Ohm een nieuwe editie van Voltage Festival bekend. Deze keer niet één dag, maar een twee dagen durend festival. Hun line-up is op z'n minst indrukwekkend te noemen met ronkende namen als Christian Löffler, Tiefschwarz, Ripperton en Roman Poncet. Het hele gebeuren vindt op 29 en 30 juli 2016 plaats in een verlaten elektriciteitscentrale in Zwevegem,  wellicht één van de meest unieke festivallocaties die België te bieden heeft.

Net zoals vorig jaar hosten enkele organisaties er een eigen stage. Dit jaar staan Ohm, Techyard, Korridor, Wreckage en het Italiaanse Just This aan het roer. Waar Just This en Wreckage resoluut de house-toer opgaan, zorgen Ohm, Korridor en Techyard voor de hardere, rauwere technosounds.

Zo is Sawlin te gast, die vaak in één adem genoemd wordt met Subjected. Twee jaar geleden maakte hij zijn debuut op het Ann Aimee label, waar artiesten als Delta Funktionen, AnD en Area Forty_One -die tevens ook op de affiche staat- hun waar wel eens op uitbrengen. Sindsdien legt Sawlin platen in de rekken voor grote labels als Delsin, Sleaze en Vault Series. Hier kijken we wel een klein beetje naar uit.Polar Inertia bestaat uit een groep Franse kunstenaars. Ze maken door een post-apocalyptische wereld geïnspireerde techno die de extremen opzoekt, zowel zwaar als delicaat. De iets stevigere kost.

Ook Roman Poncet is present voor het hardere werk. In januari stond hij nog aan de zijde van Len Faki in de Fuse en deze zomer is hij weer te vinden op Belgische gronden. Roman Poncet is een uit Frankrijk afkomstige artiest die in een ander leven stevige house maakt onder de naam Traumer. Bij Roman Poncet is techno de maatstaf.

Drafted is een relatief nieuwe naam in technoland en werd bekend bij ons nadat Ben Klock en Marcel Dettmann zijn plaat Vortex Empire oplegden tijdens Awakenings Easter Special. Het nummer komt binnenkort uit op Darko Essers BALANS en er staat ook nog een release in de wachtrij voor het beroemde Soma Records. Ook Korridor voegde hem enkele weken geleden toe aan hun rooster. Zeker iemand om te checken op Voltage.

Another view of the Awakenings Festival, Ben Klock and MARCEL DETTMANN they put my upcoming track on BALANS, extract...

Posted by Drafted on Monday, April 11, 2016


Ook aan Belgische talent geen gebrek met Spacid en Klank. Spacid is vaste gast bij Kozzmozz en trekt regelmatig de grens over om daar techno uit de boxen te laten galmen. Klank is resident bij de technoformatie Technoïd en noemt zichzelf The Warm Up DJ. Waarom zal je zelf wel kunnen uitmaken zeker? Desondanks heeft ie de decks al opgewarmd voor de grootsten ter aarde en valt hij zeker niet te onderschatten.

Nog op de affiche: een kolonie aan Korridor-artiesten. Border One, A.Brehme, Phara, Pilose, Drafted, Gnostic en Ester Duijn krijgen ieder een plekje op het festival. Phara maakte laatst nog furore met zijn LP op het befaamde Black Sun Records, waar ook Blawan, AnD en Sunsil Sharpe groot op werden.

Wil je dit technogeweld zelf aan het werk zien? Voor €49 kan je hier twee dagen lang van genieten!

Voltage Festival 2015: Aftermovie

ϟ Voltage Festival 2015: Aftermovie ϟ Never before has so much energy been created and released at the Transfo powerplant. You boys & girls are the originators, those who kick-started the Voltage Festival engine for the next years. Be proud of yourself as you've written an amazing first chapter in our new and exciting tale. See you next year for more high voltage! Next up: Voltage Festival

Posted by VOLTAGE on Sunday, August 16, 2015