Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Illiya Korniyenko

05/09/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

#trackvandeweek: Illiya Korniyenko - Gumball 3000

Het door Wanton opgerichte event en platenlabel Disrupt The Surge presenteert binnenkort haar eerste digitale en vinyl release. Niemand minder dan de Oekraïens-Nederlandse dj en producer Illiya Korniyenko bijt de spits af met zijn nieuwe EP ‘Gumball 3000’, genoemd naar de bekende autorally. De jonge Amsterdammer wist de laatste tijd op steeds grotere events een podium te bemachtigen zoals bijvoorbeeld Intercell of Extrema. 

Een lange intro is ‘Gumball 3000’ niet beschoren en net zoals een race klinkt de track gejaagd en snel, alsof een tegenstander je op de hielen zit. Het is een vettige acidplaat met een erg industriële ondertoon die zeer repetitief klinkt, maar je op geen enkel moment doet vervelen. Naast deze knaller van een opener bevat de EP nog ‘West To East’, een zweverige en melancholische trance/acidschijf en twee remixen naar de hand van Ad Nauseam en de Belg SWART. Naast het producen van de eerste 2 schijven op deze EP, ontwierp Korniyenko ook nog eens het prachtige artwork op de hoes. Wij keurden hem alvast goed, maar luister vooral zelf. 

Tracklist

1. Gumball 3000

2. West To East

3. Gumball 3000 (Ad Nauseam Remix)

4. Gumball 3000 (SWART Remix)

Kopfoto: © Courtoisy

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête