Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Foto HDSN

10/01/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

#trackvandeweek: HDSN - The G-Code

Some good vibes voor bij dit rotweer

Deze Duitse producer laat zich enorm beïnvloeden door hiphop, jazz, disco en soul. Zijn releases zijn doorspekt van oldschool sounds, maar hij durft er ook mee aan de slag te gaan. Als jonge muzikant verhuisde hij van het platteland naar München, een stad die regionaal zeker gekend is om haar nightlife. Daar pikten gerenommeerde labels als Eton Messy of Nite Records zijn muziek op en zo groeide zijn bekendheid binnen de scene. Toch hield hij Duitsland (tijdelijk) voor bekeken en verhuisde hij naar Manchester waar hij in 2016 zijn eigen imprint oprichtte: NBAST (Nothin’ But A Soul Thing).

Michael Bihler, beter bekend als HDSN, zal dus voor sommigen geen vreemde meer zijn. En terecht. Deze jonge producer levert met zijn eigen label erg kwaliteitsvolle releases af, waaronder Married With The Game uit 2019, de achtste uitgave op NBAST. Geen spiksplinternieuwe release deze keer, maar B-side plaat ‘The G-Code’ bevat heerlijk slordige rap samples uit 'Luv 4 Dem Gangsta'z' van Eazy-E, onder begeleiding van een repetitief vrolijk deuntje. Deze schijf doet je het druilerige weer van de afgelopen weken even vergeten en voert je mee naar de festivalweides van deze zomer.

Tracklist

  1. The Game
  2. The Power
  3. The G-Code

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête