Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Towsky

21/01/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Towsky lanceert nieuwe EP

Het is daarmee de vierde release op Jahanam

Rave music label bringing the renaissance back. Onder dit motto brengt het demonische label Jahanam sinds vorig jaar de ene banger na de andere uit, waarbij de cover steeds bestaat uit een renaissance schilderij. Het werd opgericht door de Turkse producer Becky FR, co-founder van COUP, een promolabel dat bekendstaat omwille van uitstekende releases. Ondanks dat Jahanam nog maar slechts een jaartje actief is, heeft het al meer dan 11.000 volgers op Soundcloud en bracht het al platen van MATRAKK, Vizionn, Drah Neet en August Tange uit.

Jahanam is de islamitische benaming voor de hel waar ongelovigen en boosdoeners hun straf zullen moeten ondergaan en daar past deze EP perfect in. Towsky opent met ‘The Pedestrian’s Blueprints’, een betoverende melancholische tranceplaat. Eentje om met de ogen dicht op te springen, al ben je wel gewaarschuwd. Het aantal bpm's van deze jongen blaast je omver en dat is niet anders bij de tweede track. Het is een erg onheilspellende schijf die neigt naar het psytrance genre, al doen de vocals en melodie je wanen in één of andere horrorfilm. Eindigen doet de Deense producer dan weer met een industrieel kantje.

Om het even samen te vatten, hou dit label en de artiest in de gaten!

Tracklist

  1. The Pedestrian's Blueprints
  2. Children's Psychiatric Ward
  3. Iron Caress
Kopfoto: © Beatport

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête