Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Logo van Rave Alert

15/01/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

The Definition of Neorave Vol. 2.2

Vier nieuwe bangers op Rave Alert Records

Rave Alert is ondertussen geen kleine naam meer in de internationale technoscene. Het label werd in 2018 opgericht door de Belgische dj en producer X&trick, die al sinds het einde van de jaren negentig actief is in binnen- en buitenland. Zijn stijl beschrijft hij zelf als ‘neorave’ en met dit label probeert hij deze dan ook te promoten. Daarnaast is het concept ook een booking agency die bekende artiesten als Clair, ÅMRTÜM, Jan Vercauteren en VCL onder haar hoede neemt. Recentelijk werkte Rave Alert ook mee aan het project The Rave School, dat online lessen en coaching sessies met bekende artiesten organiseert.

Deze release is ondertussen de derde plaat in The Definition of Neorave-reeks, die al enkele klassiekers zoals ‘Catch Me If You Can’ of ‘Anotherdream’ voortbracht. Openen doen we met ‘The Moment’, een harde en energieke acidplaat van het duo Madora uit Rennes. De heerlijke vocals maken deze plaat zeker af, banger alert!  ÅMRTÜM verzorgt de tweede track uit deze EP: beetje hardtrance, wat tekno-invloeden en hier en daar enkele breaks. Lekker, echt lekker. Op naar de Ierse dj Alt8 dan maar. Met ‘Rise of the Humanmind’ mag je je verwachten aan harde kicks en koude melodieën. Denk maar aan Viper Diva, want het is geen geheim dat deze Dublin-based producer zich laat beïnvloeden door Shlomo en Hadone. Voor de afsluiter sloegen de Slowaakse dj Thoqy en de Nederlandse artiest Minus 25 de handen in elkaar en presenteren ze ons een vuile acidschijf met  hardstyle influences. Kortom, een heerlijke release die het zeker eens verdient om door je boxen gejaagd te worden! 

Tracklist

  1. Madora - The Moment
  2. ÅMRTÜM - From Behind 
  3. Alt8 - Rise Of The Humanmind
  4. Thoqy, Minus 25 - Mass Hysteria

     
Kopfoto: © Rave Alert

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête