Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Safe Cloud

04/05/2022 / Pieter-Jan Nerinckx

Safe Cloud Records komt met nieuwe compilatie

Een heerlijke verzameling van harddance en hardcore

Safe Cloud Records werd na 3 stevige online raves opgericht om harde elektronische muziek te promoten. Het label gerund door Dr Dr4kken wil vooral bouncy clubmuziek en happy harddanceplaten uitbrengen met maar één doel en dat is euforie. Na het releasen van een eerste uitstekende compilatie zijn ze nu terug met een tweede VA vol met hevige bangers. Deze 25 tracks zijn een ode aan de online club scene en zijn een mengeling van vrolijke deuntjes, stevige bassdrums en ruwe synths. 

Openen doet deze compilatie met een monsterplaat van EPIPHAGI. ‘COPROLITH’ zou de ideale openingstrack zijn van een vettige harddance-geïnspireerde electroset: stevige kicks en scherpe deuntjes. Eén van onze volgende favorietjes is ‘Torpedo’ van Olmatri, de Duitse dj die onder andere al op een release van Gabber Industries Berlin verscheen. Wel, de track heeft zijn naam niet gestolen. Wat een bom! Een heerlijke hardstyle reverse bass plaat met een opzwepende melodie en Russian hardbass in het tweede deel. Absoluut een dancefloor banger.

Vervolgens werden we erg aangenaam verrast door ‘Cloud To Cloud’ van Shomigutsu. Deze schijf is er eentje om met je ogen dicht op te staan raven. De melancholische stukken in deze track zijn werkelijk betoverend. Maar dit review eindigen we graag met een track van één van onze lievelingsartiesten en dat is Julia Louise Knifefist. Deze Ierse producer kwam in ons vizier na het uitbrengen van de Inertia EP op het Gentse label Lieftuig. ‘909’ barst zoals gewoonlijk van de energie, maar bevat een wisselend tempo, zonder daarbij de kracht te verliezen.

In totaal bevat deze compilatie nog 21 tracks en deze zijn allemaal absoluut het luisteren waard. Jullie hebben geluk, want enkele platen zijn al in première verschenen. Voor de rest van de VA is het wachten tot zaterdag 6 mei. Hou dus de Soundcloud en Bandcamp pagina in de gaten!

Tracklist

 1. EPIPHAGI - COPROLITH
 2. Future Is Offline - Makina Makina Makina
 3. Benjacid - All I Wanna Do
 4. Abssys - Nightfall
 5. DJ GHEPARD - Dearly Beloved (Darkness RE:build)
 6. Ytem - Oxalys
 7. Murdër - La Révolte
 8. Der Schaffner - Way To Party
 9. Olmatri - Torpedo
 10. HASHTAGA - EVERYTHING IS FINE NOW
 11. Nahshi - A:wake
 12. Yaka - Shardplate
 13. Goffbaby - TSCHÄGGÄTTÄ
 14. Shomigutsu - Cloud To Cloud
 15. GARLABAN KLUB MUZiKK - CARRY ME HOME
 16. Dr Dr4kken - Soul Tear
 17. UVCORE - Violet
 18. T-Ripper - Hakken With Tears In My Eyes
 19. Alby Loud - MR. GABBER
 20. VIBRISSE - Never Be The Same
 21. Julia Louise Knifefist - 909
 22. M0res - Aftermath
 23. Sergie - D1091
 24. ABEM - Inugami
 25. M. TouNu - Seul Dans Le Noir

 

Kopfoto: © Safe Cloud

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête