Overslaan en naar de inhoud gaan
menu
Cover art van Melancholie 0100

21/02/2022 / Dieter Holvoet

Nieuwe release van Marching Machines op Slow Motion Records

Vier nieuwe tracks, met twee remixes door Venice Arms

Marching Machines, het dark disco concept van Belgische muziekveteranen Dimitri Andreas en Spacid, is terug met een nieuwe EP op het Italiaanse Slow Motion Records. Op de plaat staan 4 tracks: 'Megalitica', 'Ornkey', 'Monade' & 'Mangata'. Qua stijl overheerst hun typisch melancholische, synth-gedreven disco sound. Het is een natuurlijke keuze voor het italo disco-georienteerde label Slow Motion Records.

Hun originals zijn vergezeld van 2 remixes door Venice Arms, een van de alter ego's van Curses. De eerste remix geeft 'Mangata' een dub- en acidkantje, terwijl zijn tweede het tempo nog een mooi stuk omhoog duwt en een trancey sound in de mix gooit.

Benieuwd om deze heren live aan het werk te horen? Op 8 april staan ze op de lineup van het derde verjaardagsfeest van Dance Mekanik in de Gentse Chinastraat. Meer info vind je op het Facebookevenement.

Tracklist

  1. Megalitica
  2. Ornkey
  3. Monade
  4. Mangata
  5. Mangata (Venice Arms Remix)
  6. Mangata (Venice Arms 'ardcore Remix)
     

Hey, jij daar!

We steken met de What Happens crew erg veel tijd in het cureren van evenementen en het schrijven van artikels, maar veel feedback krijgen we over het algemeen niet. Daarom hebben we een korte enquête opgesteld, om even te checken of we het nog steeds goed doen. Heb je een paar minuten? Het zou ons gigantisch hard helpen.

Breng me naar de enquête